Està en: INICI > Esports


Campanya Activa’t
Es pretén fomentar un estil de vida actiu amb diferents missatges audiovisuals

La campanya Activa’t és un conjunt d’accions comunicatives que té com a objectiu promoure un estil de vida actiu entre la ciutadania de Castelló,  on l’esport i l’activitat física estiga present en el dia a dia.

La campanya consta de material gràfic i un vídeo on es donen pautes i consells per a que el protagonista, que resta al sofà mirant la televisió, aconseguisca canviar els seus hàbits. Fer exercicis de força i musculació entre dos i tres dies per setmana o de flexibilitat i equilibri tant com siga possible són algunes de les directrius que donen els experts i que es reflecteixen al vídeo.

El Regidor d’Esports, Enric Porcar, anima als castellonencs a compartir el vídeo amb amics i coneguts a través de les xarxes socials, que s’estenga com a element pedagògic "per transmetre aquests valors que creem que són importants i que la gent de Castelló en general comparteix".

Al vídeo es poden trobar moltes referències a llocs emblemàtics de la ciutat: camps de tarongers, la figura de Tombatossals, la plaça Major o l’ermita de la Magdalena. També hi apareixen ciutadans de Castelló associats a la promoció de l’activitat física, com ara els medallistes paralímpics Ariadna Edo i Abdel Ait, així com altres personalitats conegudes a la ciutat.

Respecte al recorregut futur de la campanya Activa’t, Porcar declara: "Tenim pendent desenvolupar una activitat didàctica al voltant d’aquest vídeo que farem extensible a tots els professors i mestres d’educació física perquè treballen també en classe amb els seus alumnes".

Es pretén que el material gràfic que acompanya al vídeo (dos cartells que ja van tenir difusió l’any passat) arribe a col•legis, centres de salut, comerços, establiments d’alimentació, centres per a gent major o associacions de veïns. El primer cartell reforça el contingut del vídeo amb la "Piràmide de l’activitat física", un gràfic amb pautes per a realitzar exercici al llarg de la setmana. El segon cartell plasma el concepte del "Plat Saludable", un pla nutricional creat per la Universitat de Harvard que explica les proporcions i els tipus de fruites, verdures, proteïnes saludables i cereals que ha de contenir cada menjar.
Pirmide alimenticia  Som el que mengem
Castelló, 2 d'Octubre de 2018

 • 1. COL·LABORACIÓ AMB EL COL·LEGI OFICIAL DE DIETISTES I NUTRICIONISTES
  Primera valoració nutricional i unes recomanacions alimentàries personalitzades
  ms informacin
 • 2. EDUCACIO PER A LA SALUT A TRAVES DEL MOVIMENT
  A partir de setembre de 2017. Imparteix: Inés Calduch
  ms informacin
 • 3. MILLORA DE LA COORDINACIO I LA CONCENTRACIO A TRAVES DEL TENNIS TAULA I  LA RELAXACIO
  IES Politècnic de Castelló. A partir del 3 d'Octubre de 2017
  ms informacin
 • 4. EL SÒL PÈLVIC EN EL COS EN MOVIMENT. Mètode Perineu i Moviment®
  Inici activitat: Octubre 2016
  ms informacin
 • 5. TREBALL AMB EL POTENCIAL CORPORAL
  Inici activitat: Octubre 2016
  ms informacin