Està en: INICI > Medi Ambient
NomenPlantor
Al costat pots trobar el Nomenplantor, una ferramenta informàtica que et permet anar descobrint el nom de les espècies que hi ha als parcs de Rafalafena i Ribalta.

Fer servir el Nomenplantor és molt senzill. Per identificar qualsevol planta del parc només t'has de fixar en les característiques que Nomenplantor va plantejant-te: si les fulles són simples o compostes, si és una planta llenyosa o herbàcia, etc. Les preguntes sempre es fan en funció de si la planta que vols conèixer té o no té una característica; açò és el que s'anomena dicotomia.

Segons vas contestant les dicotomies, el nombre d’espècies es va reduint fins arribar al nom de l’espècie que busques. De forma divertida, aprendràs les característiques dels vegetals que formen la biodiversitat del món de les plantes.

Passa-t'ho bé!


Parc de RafalafenaParc de Ribalta
El parc de Ribalta va començar a construir-se l'any 1868, amb successives ampliacions que van acabar el 1910, amb l’estructura actual.

La vegetació primera estava formada per pins i xops, i després es van incorporar els plàtans d’ombra. Es va enriquir també amb l'adquisició de plantes de vivers de la zona així com dels jardins botànics de Barcelona i València. Predominen les alineacions de plàtans d’ombra com a espècie més representativa. Els massissos de plantes estan separats dels camins per bardisses de diverses espècies mediterrànies com el boix, la tuia, l'espirea o el pitosporum.

La seua estructura és radial, amb una plaça central en la que conflueixen els camins que venen dels carrers que envolten el parc. Així mateix hi ha una andana principal que correspon a l'antiga carretera de Morella. Com a elements destacats s'hi troben l'Estany, l'Obelisc, el Templet de la Música o la Rosaleda.

Té una superfície de 77.787 metres quadrats i és, sense dubte, el jardí més important de la ciutat de Castelló de la Plana, tant per la varietat i edat dels seus exemplars botànics com per la seua funció de pulmó ja que està situat al centre del casc urbà de la ciutat, així com pel seu valor històric i cultural ja que ha sigut testimoni dels esdeveniments més importants de la capital de la Plana. Va ser declarat monument històric i artístic pel ministeri de Cultura l'any 1981.

Pots veure la seua localització en aquest enllaç [GeoPortal].

Parc Ribalta