Està en: INICI > Medi Ambient
L'Excm. Ajuntament de Castelló de la Plana, a través del Negociat de Sanitat i Medi Ambient, realitza cursos, campanyes i conferències, no sols en matèria de medi ambient sinó també de salut, així com la celebració de dies mediambientals, dirigida tant a escolars com a sectors específics de la població, amb la finalitat de conscienciar sobre eixos temes que van cobrant major interés i protagonisme en la nostra societat. Les activitats que proposa l'Ajuntament per al nou període escolar són les següents:

X Jornada de l'Aigua i Energia.


X Jornada de l'Aigua

En el Planetari de Castelló, el 9 d'abril de 2014.


Concurs de Fotografia “CALENDARI NATURAL DE CASTELLO 2012”.


Concurs de Fotografia

>> Anunci de la Convocatòria i Model Sol·licitud de Participació.

Recopila.

Col·labora en el reciclatge de piles.

S´ha presentat una nova activitat davall el nom de Recopila que té com a objectiu incrementar el reciclatge de piles en la ciutat per a fer una ciutat cada vegada més neta i sana.

En la ciutat hi ha 64 contenidors especials per a reciclatge de piles.
Amb esta campanya, l´Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Sostenibilitat, vol aprofitar l'ocasió per a recordar a tots els castellonencs que en la nostra ciutat comptem amb més de 64 contenidors especials per al reciclatge de piles cilíndriques, salines i alcalines, i de botó, repartits pels principals carrers i avingudes de Castelló. Per a donar a conéixer la seua ubicació i la seua tipologia, ja siguen contenidors esfèrics o de marquesines publicitàries s'han realitzat fullets i cartells.

La regidoria de Sostenibilitat vol remarcar en la gran importància que té la participació de tots els ciutadans en la conservació dels nostres recursos naturals amb estes xicotetes grans accions i agrair per endavant la seua col·laboració per a fer de la nostra ciutat cada dia un lloc millor.

Des d´esta regidoria es vol destacar la importància d´esta campanya per a fomentar la cultura del reciclatge a més d´informar i formar, i mostrar què s´ha de fer amb les piles usades.

>> Veure Tríptic.

Visita guiada l'Ecoparque.

L'activitat consistix en una visita a les instal·lacions de l'Ecoparque de Castelló. En ella es mostra als jóves les distintes alternatives que es plantegen per a aconseguir una selecció de residus en origen que permeta uns nivells de reciclatge òptims. L'objectiu de la visita és conscienciar els alumnes de la importància de seleccionar els nostres residus per a poder col·laborar entre tots a preservar el medi ambient, valorant l'estalvi de matèries primeres i energia que suposa el reciclatge dels materials de rebuig.

Esta visita està dirigida principalment als alumnes de 5t'i 6t de primària i 1r i 2n d'ESO, concertant-se la cita contactant directament amb l'Ecoparque, no sent necessària la presentació de sol·licitud de participació en el Registre Municipal de documents.

Les visites es podran realitzar els dimarts i dijous durant el curs escolar, amb horari de 10.30 a 12.30 hores. Telèfon: 964.730.115.

Dia de l'Arbre.

L'activitat consistix a traslladar els alumnes a la zona triada per a efectuar la plantació, zona que prèviament haurà sigut preparada pels operaris municipals perquè resulte el més senzill possible als participants, una vegada allí se'ls explicarà com plantar un arbre.

Amb esta activitat es pretén promocionar i fomentar la presa de contacte amb la naturalesa així com conscienciar sobre la necessitat conservar el nostre medioambiente.

Està dirigida als alumnes de totes les edats, celebrant-se entre l'última setmana de gener i la primera de febrer, sent l'horari de 9 a 11.30 hores i havent de presentar la sol·licitud en el Registre Municipal de documents.

Per a més informació cridar al Negociat de Sanitat i Medi Ambient, siti en l'Avgda. Verge del Lledó, 16. Telèfon: 964.221.658.

Setmana del Medi Ambient.

Activitat ludicoeducativa consistent en:
  • Recorregut mediambiental. Marxa de senderisme guiada per un paratge natural a determinar.
  • Sobretaula ecològica. Realització d'un herbari a partir dels fulls arreplegues durant el matí.
  • Xarrada col·loqui. Es debat en ella sobre l'impacte d'incendis i la seua prevenció pels bombers i brigades forestals.
  • Plantació d'un arbre.
L'objectiu d'esta activitat és la presa de contacte de l'alumne amb la naturalesa i la seua conscienciació sobre la necessitat preservar el medioambiente, estant dirigida als alumnes amb edats compreses entre els 10 i 11 anys, realitzant-se en data a determinar entre el 21 de maig i el 15 de juny, sent el transport a càrrec del propi centre.

Les sol·licituds hauran de presentar-se en el Registre Municipal de documents.
Per a més informació cridar al Negociat de Sanitat i Medi Ambient, situat en l'Av. Verge del Lledó, 16. Telèfon: 964.221.658.