Dins dels programes i activitats de la Oficina del Major, tenim els següents que estan relacionats amb temes de salut:

Tallers socioculturals, que s'imparteixen classes en les associacions de Jubilats i Pensionistes de la ciutat de Castelló.

A quins tallers poden apuntar-se?
  • Gimnàstica de manteniment. És adaptada a les condicions físiques dels majors evitant moviments bruscos que pogueren causar lesions.
  • Tai-Chi, ioga i relaxació. Les classes s'adapten també a les condicions físiques dels participants, i es dirigeixen fonamentalment a procurar una millor salut mental i física de les persones majors.

Dins de les Aules de la Tercera Edat està el programa curricular de les Aules en què es troben les assignatures següents:
  • Educació per a la Salut: S'aborden temes com la nutrició, hàbits d'higiene saludables, educació postural sent d'utilitat per a les persones majors.
  • Taller d'Esquena Sana. Es desenrotllen exercicis per a la millora de la musculatura de l'esquena, i per a l'adopció de postures saludables. S'imparteixen al mig aquàtic, evitant-se possibles lesions.
  • Tècniques de Relaxació. Aquestes tècniques s'imparteixen en classes de Tai-Chi, ioga, control de la respiració, mètode de Jacobson ajudant a les persones majors quant a la seua mobilitat.
  • Memorització. Es pretén a través d'aquestes classes exercitar i mantindre activa la memòria a fi d'evitar en la mesura que siga possible la minva de facultats intel·lectuals.
  • Campanya d'iniciació a la natació i gimnàstica aquàtica. En l'actualitat , 200 persones majors acudeixen a una piscina d'un Centre Esportiu per a rebre classes d'iniciació a la natació i de gimnàstica aquàtica, tenint en compte els importants beneficis que el desenrotllament d'esports en aigua reporta per a la salut.

Totes les classes a què s'ha fet referència s'imparteixen per monitors titulats i prèvia inscripció dels assistents en els terminis estipulats per la Regidoria de Gent Major, ja que els grups són reduïts i les places limitades.

Per a contactar ha de dirigir-se a:

Oficina del Major.
C/ Campoamor, 28-2é.
Tfno.: 964 270 406.