Està en: INICI > Festes
OFRENA A LA MARE DE DÉU DE LLEDÓ.

El segon dissabte de les Festes de la Magdalena tenen en lOfrena de Flors a la Mare de Déu del Lledó lacte més destacat de la jornada. Aquesta ofrena és la més antiga de tota la Comunitat Valenciana i va náixer com un acte privat de pleitesia protagonitzat per les regines de les festes.

Molt prompte la iniciativa va estar adoptada com a própia pels casteilonencs, com a mostra del fervor que profesen a la patrona de la ciutat. En lactualitat, es conten per milers els participants,perteneixents a colles, gaiates, escoles de ball, col.legis publics i privats i centres regionals. Així mateix, les persones que acudeixen a títol individual també poden participar a aquesta manifestació popular.

Cadascuna de les dones participants porta un ram de flors que diposita als peus de la patrona després dhaver desfilat pels principals carrers de la ciutat. Amb les ofrenes es confecciona un impressionant tapís de flors a la porta de la Basílica on es venera la sagrada imatge de la Mare de Déu del Lledó.

LOfrena la tanquen les regines de les Festes a linterior del temple, on es canta la Salve i, els qui ho desitgen, besen la imatge relicari.volver