Està en: INICI > Festes
ENCESA.

Aquesta és una de les recents incorporacions al programa oficial de festes. Es celebra des de l´any 1991 i es va concebre com un homenatge popular a la Gaiata, vertader símbol i senya d´identitat de les Festes de la Magdalena.

Després de participar a la Desfilada de Gaiates, els vint monuments (19 dels sectors i el de la ciutat) s´instal.len al Passeig de Ribalta, on el dilluns per la nit, en presència de desenes de milers de persones, entre elles els membres de totes les comissions, les regines de les festes i les seues dames, així com les autoritats, es desenvolupa un espectacle en la trama del qual la llum és part fonamental. D´aquesta manera, les Gaiates es van encenent una per una i s´integren en l´acció.

La unió entre la tradició i les darreres tendències teatrals i tecnològiques es donen la mà en aquest acte que, en poc de temps, s´ha convertit en un element indispensable dins de la programació elaborada per la Junta de Festes amb motiu de les Festes de la Magdalena, que per l´Encesa compta amb la col.laboració de la Gestora de Gaiates i les 19 comissions de sector.

Finalitzat l´espectacle, els assistents tenen l´oportunitat de veure enceses totes les gaiates juntes, un fet que sols es produeix en aqueix instant. La visió és vertaderament espectacular. Posteriorment, cada gaiata és traslladada a la ubicació des d´on presidirà els actes festius organitzats per les respectives comissions.volver