Està en: INICI > Planetari

MAIG 2018
 • [ divendres 4-maig de 10 a 14h ] I EXHIBICIÓ DE COETS D'AIGUA

  El Planetari de Castelló amb la col·laboració de l'àmbit científic del CEFIRE Castelló organitzen aquesta activitat que està dirigida a l'alumnat dels centres educatius de la província de Castelló, des del nivell de 3r cicle de primària (des de 5º de primària) fins a Batxillerat.

  Destinataris: públic general, participants escolares de primària i secundària; Duració: 4h; 

 • [ dissabte 5-maig 17h ] CIÈNCIA EN FAMÍLIA: PLANISFERI

  Aquest taller té com a objectiu conèixer i aprendre que no veiem els mateixos estels tots els dies de l'any. Descobrirem els estels més importants podem veure en el cel, segons l'hora i l'època de l'any en què ens trobem.

  Destinataris: públic familiar;  Duració: 1:45h;

 • [ diumenge 6-maig 11h ] CIÈNCIA EN FAMÍLIA: JÚPITER

  En aquest taller coneixerem els misteris del planeta més gran del sistema solar. Coneixerem les seues llunes de gel i foc i elaborarem la nostra pròpia imatge de la gran taca roja.

  Destinataris: públic familiar;  Duració: 1:45h;

 • [ dimarts 8 a divendres 13 de maig ] 27 ANIVERSARI DEL PLANETARI

  Jornades de portes obertes en el Planetari. El dia 8 de maig fa 27 anys de la inauguració del Planetari de Castelló. És per açò que anem a tenir una setmana de portes obertes per a celebrar-ho. Atès que la visita a les nostres instal·lacions ja és gratuïta açò el que suposa és que durant aquests dies, del 8 al 13 de maig, les Projeccions d'Astronomia seran gratuïtes per als nostres visitants.

  El programa corresponent és el del mes de maig (ver Projeccions d'Astronomia) i cadascuna de les projeccions estarà limitada a l'aforament de la sala.

  Destinataris: públic general; 

 • [ dissabtes 12 i 19 de maig 10-14h ] CURS DE ROBÒTICA

  En aquest curs l'alumne muntarà des de zero un robot i ho programarà amb mblock (scratch + arduino) per a resoldre reptes. Aforament limitat: 25 places. Consultar la pàgina web www.robotme.es para inscripció.

  Destinataris: xiquets i joves entre 10 i 18 anys; Duració: 2 sessions de 4h;

 • [ dissabte 12-maig 17h ] CIÈNCIA EN FAMÍLIA: CURIOSITATS CIENTÍFIQUES QUOTIDIANES

  Els assistents podran descobrir la ciència que els envolta en la seua vida diària, així com posar-la en pràctica de forma conscient i saber els motius. A més, podran anar-se a casa amb la satisfacció d'haver pogut entrar en el rànquing del concurs que es durà a terme durant la sessió.

  Destinataris: públic familiar;  Duració: 1:45h;

 • [ diumenge 13-maig 11h ] LUDOTECA STEAM

  Veuen a passar un matí divertit amb jocs de taula de la Ciència, tallers STEAM i biblioteca de la Ciència.

  Destinataris: públic familiar;  Duració: 1:45h;

 • [ dissabte 19-maig 17h ] CIÈNCIA EN FAMÍLIA: HERBARI

  En aquesta sessió de ciència en família els assistents es podran portar a casa un herbari sobre les plantes que envolten el Planetari i són típiques del litoral mediterrani. Aprofitarem per a conscienciar a l'alumnat de la importància de la flora i de la cura d'aquesta per a conservar la biodiversitat.

  Destinataris: públic familiar;  Duració: 1:45h;

 • [ diumenge 20-maig 11h ] CHROMA KEY: MISSIÓ ILLES COLUMBRETES

  A través de la tècnica Chroma Key, els participants s'acostaran a la producció cinematogràfica interpretant diferents escenes i personatges mentre se submergeixen en un viatge a les Illes Columbretes.

  Destinataris: públic familiar;  Duració: 1:45h;

 • [ dissabte 26-maig 17h ] CIÈNCIA EN FAMÍLIA: INSECTES

  En aquest taller ens endinsarem en el món dels insectes. Amb l'ajuda de les nostres lupes binoculars observarem la seua fisiologia i aprendrem a distingir les espècies més comunes en el nostre ecosistema. Una oportunitat per a conèixer el petit món del tipus d'animals més abundant del planeta.

  Destinataris: públic familiar;  Duració: 1:45h;

 • [ diumenge 27-maig 11h ] GALILEU I EL SEU TELESCOPI

  Aquest taller té com a objectiu conèixer al científic Galileu Galilei, aprendre quins són les seues aportacions més importants a la ciència i particularment en l'Astronomia.

  Destinataris: públic familiar;  Duració: 1:45h;volver