Està en: INICI > Planetari

SETEMBRE 2019
 • [ diumenge 1-setembre 11h ]  Constel·lacions d'estiu

  A l’estiu, quan es fa de nit, apareixen al firmament un cigne, una àguila i una lira. Si voleu descobrir la relació hi ha entre les tres constel·lacions, veniu al nostre taller de constel·lacions d’estiu.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1:45h;

 • [ diumenge 8-setembre 11h ] Neptú

  Neptú és l’últim planeta del sistema solar, un gegant gelat amb vents de 2.000 km/h!!! En este taller, fareu un experiment amb gel i elaborareu maqueta d’este planeta amb una plastilina que fareu vosaltres mateixos.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1:45h;

 • [ diumenge 15-setembre 11h ] Fases de la Lluna

  La lluna va canviant el seu aspecte conforme avança el mes. En este taller descobrireu perquè ocorren estes fases, elaborareu un disc de les fases lunars, i un pòster amb relleu de la superfície de la lluna.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1:45h
 • [ diumenge 22-setembre 11h ] Dia de Pierre Méchain

  Pierre Méchain va ser un astrònom i geògraf francés que va morir el 20 de setembre de 1804 a Castelló mentre realitzava els treballs per establir el metre com unitat de mesura. En este taller elaborareu un catàleg amb els diferents objectes del firmament que va descobrir.

  Destinataris: públic familiar;  Duració: 1:45h;

 • [ diumenge 29-setembre 11h ] Investigant el cel.

  Este taller està dedicat a Jocely Bell i José Comas i Solà. Jocelyn Bell és una astrònoma que va descobrir els púlsar, un tipus molt especial d’estrelles. I Jośe Comas fou un astrònom que va estudiar l’eclipsi de sol de 1905 que es veié des de Castelló de la Plana. Veniu a este taller per fer un model d’un púlsar i una maqueta de com es produeixen els eclipsis.

  Destinataris: públic familiar;  Duració: 1:45h;


volver