Està en: INICI > Planetari

MARÇ 2020
 • [ diumenge 1-març 11h ]  L'any bixest

  Heu vist al calendari de 2020 que febrer té 29 dies? Açò ocorre una volta cada 4 anys, i és que hem de corregir el nostre calendari per ajustar-lo al temps que tarda la Terra en girar al voltant del Sol. Descobriu els calendaris de diferents cultures i elaboreu el vostre propi calendari perpetu en este taller sobre l’any bisext.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1:45h;

 • [ diumenge 8-març 11h ]  Dones Astrònomes: Annie Jump Cannon
   
  Vos heu fixat alguna volta en que les estreles tenen diferents colors i brillantor? Annie Jump Cannon fou una astrònoma que es va dedicar a catalogar les estreles pel seu color i brillantor i els seus estudis foren fonamentals per a establir l’actual classificació de les estreles. Si voleu saber més d’Annie Jump Cannon i estreles, veniu a este taller. A més, elaborareu un mural amb els distints tipus d’estreles per portar a casa que podreu utilitzar en les vostres observacions.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1:45h;

 • [ diumenge 29-març 11h ]  Explorant Mart: L'Aigua
   
  Durant 2020, les agències espacials van a enviar quatre missions diferents per estudiar Mart. L’aigua és fonamental per cercar vida en el passat de Mart, però també per poder colonitzar el planeta en un futur. Però Mart és com un desert, amb poca aigua. Per conèixer més sobre l’aigua en Mart, veniu al taller on fareu un experiment de sublimació.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1:45h;


volver