Està en: INICI > Planetari
Repte Planetari a Casa del 31/març/2020. Publicació al Facebook

Ha arribat el dia del primer repte del #PlanetariACasa i, per tant d'anar calfant motors, ací teniu un molt senzillet.

Aquest satèl·lit natural es va formar per l’impacte d’un protoplaneta amb el planeta al voltant del qual orbita. Sempre li mostra la mateixa cara, ja que la seua rotació amb el planeta és síncrona. És l’únic cos celeste que els humans han trepitjat, a banda de la Terra.

Sabeu de quin satèl·lit estem parlant, representat en aquestes fotos?

Solución:

🌝 Es tractava efectivament de la Lluna, el nostre satèl·lit natural, que no està feta de formatge sinó de les restes de l’impacte d'un protoplaneta anomenat Teia que es teoritza que va xocar amb la Terra fa moltíssims milions d'anys i que va quedar per sempre en la nostra òrbita.

🌕➕🌍 La seua rotació és síncrona amb la Terra, per la qual cosa sempre hi veiem la mateixa cara i per això sempre diem que la Lluna té una cara fosca 🌑. És el segon cos celeste més lluminós del cel després del Sol i l'únic cos celeste que ha trepitjat la raça humana, en 1969 en la missió Apol·lo 11 de la NASA 🚀.

Si l’oratge ho permet, els pròxims dies podrem veure com la Lluna va creixent i exactament en una setmana la vorem plena del tot, una de les llunes plenes més grans que veurem este any 🌕. Recordeu que això passa perquè la seua superfície reflectix la llum que li arriba del Sol ☀️.

#PlanetariACasa #CastellóésCultura

volver