Està en: INICI > Planetari
Repte Planetari a Casa del 14/maig/2020.
Publicació en Facebook

El protagonista del Repte del Planetari a Casa d’aquesta setmana és el quart planeta del sistema solar segons la distància al Sol i el segon planeta més petit, després de Mercuri. Té una molt coneguda aparença vermellosa que li dóna un nom molt famós a l’imaginari popular. Sabeu quin nom és aquest?

⛰🌄Té, a més a més, una gran quantitat d’accidents geogràfics famosos, com ara l’Olympus Mons, la muntanya més alta del sistema solar, i Valles Marineris, un dels canyons més grans. Segons els diversos estudis realitzats, sembla que en el passat  va tindre oceans, llacs i abundants cursos d'aigua; ja que aleshores tenia una atmosfera molt més densa que amb el pas del temps ha anant aprimant-se.

🌊 L'evidència que actualment existeixen fluxos d'aigua líquida al planeta, ha estat confirmada per la NASA en diverses ocasions. Es creu que l'aigua flueix intermitentment sobre la seva superfície i que hi pot haver fenòmens de desgel estacional, ja que l’eix de rotació del planeta permet l’existència d’estacions com les coneixem a la Terra.

Sabeu quin és el planeta del qual estem parlant al Repte d’aquesta setmana?
Pista extra: demà estarà en conjunció al cel amb la Lluna minvant. Podreu alçar la vista i veure una llum vermella al costat del nostre satèl·lit.

Solució:

El protagonista del Repte del Planetari a Casa  era Mart, el planeta roig! El quart planeta del sistema solar segons la distància al Sol i el segon planeta més petit, després de Mercuri.

⛰🌄 Els accidents geogràfics més famosos són l’Olympus Mons, la muntanya més alta del sistema solar, i Valles Marineris, un dels canyons més grans del nostre sistema.

🌊 Segons els diversos estudis realitzats, sembla que en el passat Mart va tindre oceans, llacs i abundants cursos d'aigua; ja que aleshores tenia una atmosfera molt més densa que amb el pas del temps ha anant aprimant-se. L'evidència que actualment existeixen fluxos d'aigua líquida al planeta, ha estat confirmada per la NASA en diverses ocasions. Es creu que l'aigua flueix intermitentment sobre la seva superfície i que hi pot haver fenòmens de desgel estacional, ja que l’eix de rotació del planeta permet l’existència d’estacions com les coneixem a la Terra.

🔗 Ací teniu un tour 3D del planeta vermell cortesia de la NASA perquè pugueu veure totes les seues característiques: https://solarsystem.nasa.gov/planets/mars/overview/


#PlanetariACasa #CastellóésCultura

volver