Està en: INICI > Planetari

GENER 2021

Aquest mes tindrem tallers infantils els diumenges a les 11h. L'aforament està limitat a 20 participants i la inscripció prèvia és necessària. Les inscripcions es realitzaran a través de la utilitat eventbrite.es eventbrite.es

 • [ diumenge 3-gener 11h ] QUADRÀNTIDS: UNA PLUJA DE METEORS MOLT ESPECIAL
   
  Els quadràntids són una pluja de meteors molt especial. És la primera pluja de l’any, el cometa que va originar-les s’ha convertit en un asteroide i la constel·lació de la que rep el nom ha desaparegut. Descobriu tots els misteris d’este fenomen astronòmic en el primer planetaller de l’any.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1h;

 • [ diumenge 10-gener 11h ]  ORIÓ: LA CONSTEL·LACIÓ DE BETELGEUSE
   
  El cel de l’hivern està dominat per la constel·lació d’Orió, el caçador, tot i que es pot veure des de qualsevol lloc del món. Betelgeuse és l’estrela més brillant de la constel·lació d’Orió. Descobriu els secrets d’Orió i Betelgeuse en este taller.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1h;

 • [ dissabte 16-gener 17:30h ]  CONFERÈNCIA: INTRODUCCIÓ A LA SOLARIGRAFIA
   
  A finals de la dècada dels 1990, Diego López Calvín, en companyia dels fotògrafs Slawomir Decyk i Pawel Kula, combinaren diferents tècniques que donaren lloc a la solarigrafia, la qual  permet l’obtenció d’imatges que mostren el recorregut aparent del Sol en forma de línies sobre l’horitzó. En esta conferència, coincidint amb la inauguració de l’exposició SOLARIGRÀFICS: MAPA SOLAR DE CASTELLÓ DE LA PLANA, Diego López Calvín ens explicarà l’origen de la solarigrafia, la seua relació amb altres disciplines i evolució fins a l’actualitat.

  Aforament limitat: inscripció prèvia (a partir de l’11 de gener) i gratuïta a través de l'enllaç del títol d'aquesta activitat.

  Destinataris: públic general; Duració: 1:30h;

 • [ diumenge 17-gener 11h ]  DINOSAURES: SEGUINT EL RASTRE
   
  Este diumenge rebrem la visita d’una paleontòloga que ha realitzat un important descobriment. Però té molta feina. Ajudeu la nostra paleontòloga a ordenar les restes d’un dinosaure: petjades, ossos... i aconseguiu el vostre carnet de paleontòleg/a.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1h;

 • [ dissabtes del 23 de gener al 27 de febrer 16:45h ] CURS D'INICIACIÓ A L'ASTRONOMIA

  El Planetari de Castelló celebra la 24é edició del Curs d’Iniciació a l’Astronomia, dirigit a totes les persones que tinguen inquietud per iniciar-se en esta ciència. El curs consta de 6 sessions, els següents dissabtes: 23 i 30 de gener; 6, 13, 20 i 27 de febrer. Les sessions del curs tindran lloc de 16.45 a 19.45 hores al Planetari de Castelló, i estan dividides en una part teòrica i una pràctica.

  La inscripció (fins al 22 de gener) és gratuïta i s’ha de realitzar a través de l'enllaç del títol de l'activitat.

  Destinataris: públic general; Duració: 3h/classe;

 • [ diumenge 24-gener 11h ]  EL SOL: OBSERVANT LA NOSTRA ESTRELA
   
  El Sol és l’estrela més propera a la Terra. Ens dona llum i energia que permet la vida a la Terra, però no es pot veure directament. En este taller, aprendrem les tècniques que permeten observar de forma segura el Sol.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1h;

 • [ diumenge 31-gener 11h ]  DIA DE L'ARBRE
   
  El 31 de gener se celebra el Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana. Aprofitarem esta data per descobrir els arbres i les plantes que envolten el Planetari de Castelló. També coneixerem les plantes que podem trobar en les Illes Columbretes.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1h;


volver