Està en: INICI > Planetari

MAIG 2021

Aquest mes tindrem tallers infantils els diumenges a les 11h. L'aforament està limitat a 20 participants i la inscripció prèvia és necessària. Les inscripcions es realitzaran a través de la utilitat eventbrite.es. El dia 8, el dia del nostre aniversari, tindrem una activitat d'observació solar i també alterarem la nostra programacióde projeccions de planetari.

 • [ diumenge 2-maig 11h ] EL TRIANGLE DE PRIMAVERA: ARCTURUS

  En primavera, es pot fer un triangle amb les estreles més brillants de les constel·lacions de la Verge, el Bouer i el Lleó. Arcturus és l’estrela que pertany al Bouer. Arcturus és una de les estreles més brillants del cel nocturn.

  En este taller descobrireu esta gegant taronja i creareu el vostre triangle de primavera.

  Destinataris: públic infantil; Duració: 1h;

 • [ dissabte 8-maig 11:30h i 12:30h ] OBSERVACIÓ SOLAR

  El dia 8 de maig celebrem el nostre 30 aniversari i amb aquesta observació solarestrenarem també el nostre nou telescopi i els seus filtres especialment dedicats a l'observació solar segura.

  L'activitat es realitzarà en 2 torns (a les 11.30 i a les 12:30h) amb 10 participants en cadascun d'ells. No hi ha limitacions per edat, com si ocorre enels nostres planetallers infantils.

  » Inscripció torn 11:30h
  » Inscripció torn 12:30h

  Amb les observacions tant diürnes com nocturnes sempre existeix la possibilitat que la meteorologia del moment ens impedisca la realització de l'activitat.

  Destinataris: públic general; Duració: 45min;

 • [ diumenge 9-maig 11h ] EL SOL, OBSERVANT LA NOSTRA ESTRELA

  El Sol és la nostra estrela més pròxima. De fet, està tan prop que ens costaobservar-la perquè brilla molt. En este taller observareu el moviment del Sol i la mateixa estrela amb ajuda d’un telescopi.

  Destinataris: públic infantil; Duració: 1h;

 • [ diumenge 16-maig 11h ] CAMINANT ENTRE DINOSAURES

  Vos agradaria caminar entre dinosaures? Vos imagineu una persecució amb un tiranosaure? En el Planetari de Castelló reviscolem els dinosaures amb este taller de chroma, perquè viatgeu al passat i pugueu compartir en família esta experiència.


  Destinataris: públic familiar; Duració: 1h;
 • [ diumenge 23-maig 11h ] EL TRIANGLE DE PRIMAVERA: SPICA

  Spica és l’estrela més brillant de la constel·lació de Virgo, i una de les que forma el Triangle de Primavera. En veritat, Spica es tracta de dues estreles, tan prop d’elles que tenen forma d’ou per l’atracció.

  En este taller descobrireu esta estrela tan particular i creareu el vostre triangle de primavera.

  Destinataris: públic infantil; Duració: 1h;

 • [ diumenge 30-maig 11h ] DINOSAURES: SEGUINT EL SEU RASTRE

  Este diumenge rebrem la visita d’una paleontòloga que vos vol mostrar què són i com es formen els fòssils. Si voleu aconseguir el vostre carnet de paleontòleg/a, haureu de preparar uns motlles de caragols o petxines per fer elsvostres fòssils i fer un mural amb petjades del Morelladon beltranii.

  Destinataris: públic infantil; Duració: 1h;volver