Està en: INICI > Planetari

JUNY 2021

Este mes tindrem tallers infantils els diumenges a les 11h, però també realitzarem activitats per als majors. En tots els casos l'aforament està limitat i la inscripció prèvia és necessària. Les inscripcions es realitzaran a través de la utilitat eventbrite.es.

 • [ diumenge 6-juny 11h ] EL TRIANGLE DE PRIMAVERA: REGULUS

  En primavera, es pot fer un triangle amb les estreles més brillants de les constel·lacions de la Verge, el Bouer i el Lleó. Arcturus és l’estrela que pertany al Bouer. Arcturus és una de les estreles més brillants del cel nocturn.

  En este taller descobrireu esta gegant taronja i creareu el vostre triangle de primavera.

  Destinataris: públic infantil; Duració: 1h;

 • [ dijous 10-juny 11h ] ECLIPSI PARCIAL DE SOL

  El 10 de juny tindrà lloc un eclipsi anular, que en Castelló es veurà parcialment. En el Planetari de Castelló prepararem els nostres telescopis per poder veure este eclipsi mentre vos expliquem perquè es produeix este fenomen.

  Destinataris: públic general; Duració: 1h;

 • [ diumenge 13-juny 11h ] CAMINANT ENTRE DINOSAURES

  Vos agradaria caminar entre dinosaures? Vos imagineu una persecució amb un tiranosaure? En el Planetari de Castelló reviscolem els dinosaures amb este taller de chroma, perquè viatgeu al passat i pugueu compartir en família esta experiència.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1h;

 • [ dissabte 19-juny 18h ] CONFERÈNCIA: INTRODUCCIÓ A LA SOLARIGRAFIA

  La solarigrafia és un compendi de tècniques que permet fotografiar el moviment del Sol durant llargs períodes de temps (mesos) i mostra com varia la seua posició al llarg del temps. Esta tècnica fou desenvolupada per Slawomir Decyk, Pawel Kula i Diego López Calvín. Este últim ens oferirà una conferència de com està evolucionant la solarigrafia des dels seus inicis, ara fa més de 20 anys.

  Destinataris: públic general; Duració: 1h30m;

 • [ diumenge 20-juny 11h ] SOLSTICI D'ESTIU

  El solstici d’estiu tindrà lloc el dilluns 21 de juny, i és el moment en que el Sol estarà més alt al cel. En este taller observareu el moviment del Sol i la mateixa estrela amb ajuda d’un telescopi.

  Destinataris: públic infantil; Duració: 1h;

 • [ dissabte 26-juny 16:45h ] TALLER DE SOLARIGRAFIA

  En este taller de solarigrafia podreu aprendre a elaborar les càmeres que s’utilitzen en solarigrafia de la mà de Diego López Calvín, un dels desenvolupadors d’esta tècnica. A més, les persones que participen al taller podran col·laborar en una exposició col·lectiva al Planetari, amb les imatges que s’obtinguen amb les càmeres elaborades al taller.

  Destinataris: públic general; Duració: 3h;

 • [ dissabte 26-juny 11:30h i 12:30h ] OBSERVACIÓ SOLAR

  Al maig hem començat una sèrie d'observacions solars que realitzarem l'últim dissabte de cada mes. Per a això utilitzarem tant l'observació directa amb el nostre nou telescopi solar i els seus filtres especialment dedicats a l'observació segura com l'observació indirecta amb la imatge projectada sobre pantalla.

  L'activitat es realitzarà en 2 torns (a les 11.30 i a les 12:30h) amb 10 participants en cadascun d'ells. No hi ha limitacions per edat, com si ocorre enels nostres planetallers infantils.

  » Inscripció torn 11:30h
  » Inscripció torn 12:30h

  Amb les observacions tant diürnes com nocturnes sempre existeix la possibilitat que la meteorologia del moment ens impedisca la realització de l'activitat.

  Destinataris: públic general; Duració: 45min;

 • [ diumenge 27-juny 11h ] DIA DEL ASTEROIDE: IMPACTES

  El Dia dels Asteroides és un esdeveniment mundial que vol donar a conéixer els asteroides i el risc que suposa un impacte sobre la vida a la Terra i la humanitat. En este taller vindrà un especialista en asteroides i experimentareu amb ell com impacten asteroides a la superfície dels planetes i els cràters que deixen.

  Destinataris: públic infantil; Duració: 1h;


volver