Està en: INICI > Planetari
AGOST 2021

AGOST 2021

Aquest mes tindrem tallers infantils les vesprades de dimarts a dissabte a les 18h, observacions solars en el matí de l'últim dissabte del mes, el dia 28 d'agost, i també observacions nocturnes del cel tots els dimecres a la nit. En tots els casos l'aforament està limitat i, exceptuant les observacions nocturnes, serà necessària la inscripció prèvia. Aquestes inscripcions es realitzaran a través de la utilitat eventbrite.es.

Tots les activitats són gratuïtes.

PLANETALLERS D'ESTIU
[ de dimarts a dissabte 18h ]

Cada dia de la setmana tenim una temàtica diferent. Els dimarts coneixerem diferents missions espacials de l'últim segle, des de les que ens van permetre arribar a la Lluna fins a les més recents de Mart. Els dimecres tirarem la vista arrere a l'època dels dinosaures per a conéixer-los millor i les restes que ens han deixat. Els dijous relacionarem el món de la geometria amb el nostre entorn i fins a l'univers sencer. Els divendres els dedicarem a l'ecologia i a la protecció del nostre planeta. I, finalment, els dissabtes coneixerem a importants astrònomes que han canviat com entenem l'espai i l'univers.

Les inscripcions als tallers infantils s'obrin el dissabte anterior al taller a les 20h i l'enllaç a la del taller concret el podeu trobar en la següent taula:

PLANETALLERS INFANTILS d'AGOST
DIMARTS
Missions Espacials
DIMECRES
Dinosaures
DIJOUS
Geometria&Univers
DIVENDRES
Protegim el Planeta
DISSABTE
Dones Astrònomes
3
Telescopi espacial Hubble
4
Sota l'aigua...
5
El món dels cercles
6
Dia de la Terra
7
Andrea Ghez
10
Hayabusa: asteroides
11
Misteri de la dent gegant
12
Paral·lelograms
13
Coneixem BIOagradables
14
Christina Koch i Jessica Meir
17
Voyager: planetes gegants
18
Ous de dinosaure
19
Pentàgons
20
Posidònia
21
Sara Seager
24
Estació espacial internacional
25
Amb la vela a l'esquena
26
El món dels hexàgons
27
Gimcana per la Natura
28
Mariona Badenas


OBSERVACIÓ SOLAR 
[ dissabte 28-agost 11:30h i 12:30h ] 

Al maig hem començat una sèrie d'observacions solars que realitzarem l'últim dissabte de cada mes. Per a això utilitzarem tant l'observació directa amb el nostre nou telescopi solar i els seus filtres especialment dedicats a l'observació segura com l'observació indirecta amb la imatge projectada sobre pantalla.

L'activitat es realitzarà en 2 torns (a les 11.30 i a les 12:30h) amb 10 participants en cadascun d'ells. És una activitat dirigida a públic general i per tant no hi ha limitacions per edat, com si ocorre en els nostres planetalleres infantils.

» Inscripció torn 11:30h
» Inscripció torn 12:30h
Amb les observacions tant diürnes com nocturnes sempre existeix la possibilitat que la meteorologia del moment ens impedisca la realització de l'activitat.
Destinataris: públic general; Duració: 45min;

OBSERVACIÓ DEL CEL
[ dimecres d'agost des de les 22:30h ]

No es requereix inscripció. Més informació en la secció de INICI > Planetari > Observacions Cel
Amb les observacions tant diürnes com nocturnes sempre existeix la possibilitat que la meteorologia del moment ens impedisca la realització de l'activitat.

Destinataris: públic general; Duració: si n'hi ha públic, fins a les 00:00h;

volver