Està en: INICI > Planetari

EXPOSICIONS RESIDENTS

Són les exposicions que són propietat del Planetari de Castelló. Això no significa que sempre estiguen disponibles per a la seva visita ja que en el cas que n´hi haja alguna exposició itinerant en marxa alguna de les residents haurà d´estar retirada per a cedir el seu lloc.

Holografia
El Planetari de Castelló conta amb la col·lecció pública d´holografies més important d´Espanya. Entre elles les hi ha tant de reflexió com de refracció i tant d´objectes inanimats com d´éssers vius.
Un consell per al visitant a l´hora d´admirar l´exposició és que fique els seus ulls al nivell de l´holografia. Això és especialment important en el cas d´estar acompanyat de menors que no poden apreciar les holografies si no arriben a l´alçada adequada.

Illes Columbretes
Dintre del conveni entre la Generalitat Valenciana i l´Ajuntament de Castelló que va situar el centre d´informació de la reserva natural terrestre de les Illes Columbretes en les instal·lacions del Planetari també s´inclou una exposició que juntament amb un audio-guiat acosten al visitant a les Illes, la seua naturalesa i la seua història.

Mineralogia i Paleontologia
Aquesta exposició està evolucionant any rere any i correspon als camps de la Mineralogia i la Paleontologia. Una de les seccions importants és la informació relacionada amb l´excavació del jaciment de dinosaures del cretaci inferior "Ana" a Cinctorres, en la comarca dels Ports.

Fotografia Astronòmica
Consisteix un doble conjunt d´imatges. D´una banda fotografies celestes que ens acosten a la realitat de l´Univers, i d´altra banda un conjunt pictòric amb interpretacions que la realitat ha inspirat en l´autor dels quadres.


EXPOSICIONS ITINERANTS

Entre altres estan l´exposició "Una física molt particular", del Museu de les Cièncias Príncep Felip, l´exposició "Frondosa Naturaleza", organitzada per la Diputació de Jaén i dedicada al parc natural de les Serres de Cazorla, Segura i Las Villas, "La lucidez de la luz" i "Planeta Amazonia", organitzades per Caja Madrid i dedicades respectivament a l´eficiència energètica i a la flora i fauna de la Amazonia, o "Fotografía astronómica por Aficionados" de fotografiaastronomica.com

Exposició "MERAVELLES DE L'UNIVERS"
Sala: Sala 3, pis -1
Període: des del 12 de gener al 6 d'abril de 2019
Propietari: Grupo de Astronomia para Todos

L'exposició fa un recorregut pels diferents objectes i fenòmens celestes mitjançant fotografies realitzades per alguns dels millors astrònoms amateurs del país.

L'Astronomia pro-amateur a Espanya es troba en l'avantguarda de l'Astronomia mundial. Mostra d'açò és que durant els últims anys cada vegada més astrofotògrafs espanyols són reconeguts per la NASA mitjançant el seu programa APOD (Astronomy Picture of the Day).

Aquesta exposició fotogràfica forma part del programa de divulgació astronòmica que duu a terme APT-Astronomía para Todos.


Exposició "UN UNIVERS DE LLUM"
Sala: Sala 4, piso 0
PeríodE: des del 9 d'abril al 23 de juny de 2019
Propietari: CSIC

Des de la primera llum del cosmos a l'apassionant sistema visual humà, passant per fenòmens com els miratges, les aurores polars o els arcs de Sant Martí… Aquesta exposició presenta tant les principals propietats de la llum com les seves aplicacions, que s'han convertit en un element essencial del nostre dia a dia. Exemples d'això són eines com els microscopis i els telescopis, els nous dispositius d'il·luminació, el làser o la fibra òptica. En la mostra també tenen cabuda, entre altres qüestions, l'evolució de la llum en l'art, la seva ocupació en la producció energètica o els usos en medicina per a la diagnosi i el tractament de malalties.

'Un univers de Lluum' ha estat realitzada pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), en el marc de la celebració en 2015 de l'Any Internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum, declarat així per Nacions Unides.


Exposició "AMB A D'ASTRÒNOMES"
Sala: Sala 4, pis 0
Període: des del 9 de novembre de 2018 al 22 de març de 2019
Propietari: Explora Proyectos

Aquesta exposició repassa diversos temes com el Sol, el Sistema Solar, la formació i evolució estel·lar, les galàxies, la cosmologia i la instrumentació astronòmica, a més arreplega la presència d'astrònomes en la cultura (literatura, cine, etc.) i la relació entre el seu treball i els moments més importants en la història de la lluita per la igualtat de gènere.

L'exposició està formada per panells explicatius, mobles interactius i diverses peces del material d'attrezzo utilitzades en la pel·lícula Àgora, dirigida per Alejandro Amenábar, i que relata la vida de Hipatia d'Alexandria, astrònoma, matemàtica i filòsofa nascuda en el segle IV. Este atrezzo inclou diverses estàtues i reproduccions d'instruments astronòmics com a sextants, quadrants o una esfera armil·lar, entre altres.

"Amb A d'Astrònomes" permet també aprendre jugant, amb diversos mòduls interactius pensats per a tocar i sentir i que inclouen materials sonors, vídeos o jocs de preguntes, entre altres.