Està en: INICI > Planetari

EXPOSICIONS RESIDENTS

Són les exposicions que són propietat del Planetari de Castelló. Això no significa que sempre estiguen disponibles per a la seva visita ja que en el cas que n´hi haja alguna exposició itinerant en marxa alguna de les residents haurà d´estar retirada per a cedir el seu lloc.

Holografia
El Planetari de Castelló conta amb la col·lecció pública d´holografies més important d´Espanya. Entre elles les hi ha tant de reflexió com de refracció i tant d´objectes inanimats com d´éssers vius.
Un consell per al visitant a l´hora d´admirar l´exposició és que fique els seus ulls al nivell de l´holografia. Això és especialment important en el cas d´estar acompanyat de menors que no poden apreciar les holografies si no arriben a l´alçada adequada.

Illes Columbretes
Dintre del conveni entre la Generalitat Valenciana i l´Ajuntament de Castelló que va situar el centre d´informació de la reserva natural terrestre de les Illes Columbretes en les instal·lacions del Planetari també s´inclou una exposició que juntament amb un audio-guiat acosten al visitant a les Illes, la seua naturalesa i la seua història.

Mineralogia i Paleontologia
Aquesta exposició està evolucionant any rere any i correspon als camps de la Mineralogia i la Paleontologia. Una de les seccions importants és la informació relacionada amb l´excavació del jaciment de dinosaures del cretaci inferior "Ana" a Cinctorres, en la comarca dels Ports.

Fotografia Astronòmica
Consisteix un doble conjunt d´imatges. D´una banda fotografies celestes que ens acosten a la realitat de l´Univers, i d´altra banda un conjunt pictòric amb interpretacions que la realitat ha inspirat en l´autor dels quadres.


EXPOSICIONS ITINERANTS

Entre altres estan l´exposició "Una física molt particular", del Museu de les Cièncias Príncep Felip, l´exposició "Frondosa Naturaleza", organitzada per la Diputació de Jaén i dedicada al parc natural de les Serres de Cazorla, Segura i Las Villas, "La lucidez de la luz" i "Planeta Amazonia", organitzades per Caja Madrid i dedicades respectivament a l´eficiència energètica i a la flora i fauna de la Amazonia, o "Fotografía astronómica por Aficionados" de fotografiaastronomica.com

Exposició "PLASTI-HISTÒRIA DE LA MÚSICA"
Sala: Sala 4, pis 0
Període: des del 21 de juny al 31 d'agost de 2019
Propietari: Fundación Educa


En aquesta exposició es fa un recorregut amé al llarg la Història, tenint a la Música, els seus intèrprets i compositors, com els principals protagonistes. Un divertit itinerari, educatiu i molt amé, on els visitants podran gaudir d'alguns moments de la Història de la Música: Òpera, Sarsuela, Cinema i Teatre Musical o Ballet. També dels seus protagonistes: Mozart, Bach, Beethoven o Els Beatles. Tots, peces úniques, creades en plastilina.

La Música té molta Història darrere. Ja durant la Prehistòria la música servia com a vincle o comunicació amb el diví. Les troballes d'instruments musicals elaborats a partir d'os o altres materials ens indiquen que la Música ha existit des de sempre.

Des de la fanfàrria dels exèrcits romans, el cant gregorià, l'aparició d'instruments cada vegada més elaborats, fins als moderns sintetitzadors com a principals protagonistes de la música disc, ens donen una idea del complexa i variada que ha sigut la Música al llarg dels segles. Les motivacions, les emocions i sensacions, el per què i para quin de la música com a forma d'expressió l'han convertit en l'art que és avui dia.

‘Plastihistoria de la Música’ és el tercer projecte expositiu de Fundació Educa, després de ‘Plastihistoria de la Humanitat’ i ‘Plastihistoria de la Ciència’, que també van poder visitar-se en el Planetari. Fundación Educa és una entitat privada, independent i sense ànim de lucre que aposta pel treball amb la infància i els joves a través de l'educació i la formació, sent aquests mitjans els motors d'enriquiment de la societat.

Exposició "ECLIPSIS TOTALS DE SOL A CASTELLÓ: 1860 I 1905"
Sala: Sala 3, pis -1
Període: des del 27 de juny al 29 de setembre de 2019
Propietari: Planetari de Castelló

Per a la ciència els eclipsis totals de Sol són oportunitats especials. És el moment en què es pot observar la corona solar, habitualment oculta per la lluentor del Sol. I, encara que el període de totalitat és molt curt, mobilitza a professionals i aficionats de l'Astronomia.

L'exposició està dedicada a dues eclipses totals visibles des de la nostra localització en una època en la ciència i, concretament, l'astronomia estava en ebullició.

L'exposició està basada en el treball de recopilació de Manuel *Canseco que es va publicar en el centenari de l'eclipse de 2005.