Està en: INICI > Planetari

EXPOSICIONS RESIDENTS

Són les exposicions que són propietat del Planetari de Castelló. Això no significa que sempre estiguen disponibles per a la seva visita ja que en el cas que n´hi haja alguna exposició itinerant en marxa alguna de les residents haurà d´estar retirada per a cedir el seu lloc.

Holografia
El Planetari de Castelló conta amb la col·lecció pública d´holografies més important d´Espanya. Entre elles les hi ha tant de reflexió com de refracció i tant d´objectes inanimats com d´éssers vius.
Un consell per al visitant a l´hora d´admirar l´exposició és que fique els seus ulls al nivell de l´holografia. Això és especialment important en el cas d´estar acompanyat de menors que no poden apreciar les holografies si no arriben a l´alçada adequada.

Illes Columbretes
Dintre del conveni entre la Generalitat Valenciana i l´Ajuntament de Castelló que va situar el centre d´informació de la reserva natural terrestre de les Illes Columbretes en les instal·lacions del Planetari també s´inclou una exposició que juntament amb un audio-guiat acosten al visitant a les Illes, la seua naturalesa i la seua història.

Mineralogia i Paleontologia
Aquesta exposició està evolucionant any rere any i correspon als camps de la Mineralogia i la Paleontologia. Una de les seccions importants és la informació relacionada amb l´excavació del jaciment de dinosaures del cretaci inferior "Ana" a Cinctorres, en la comarca dels Ports.

Pintura i Fotografia Astronòmica
Consisteix un doble conjunt d´imatges. D´una banda fotografies celestes que ens acosten a la realitat de l´Univers, i d´altra banda un conjunt pictòric amb interpretacions que la realitat ha inspirat en l´autor dels quadres.


EXPOSICIONS ITINERANTS

Entre altres estan l´exposició "Una física molt particular", del Museu de les Cièncias Príncep Felip, l´exposició "Frondosa Naturaleza", organitzada per la Diputació de Jaén i dedicada al parc natural de les Serres de Cazorla, Segura i Las Villas, "La lucidez de la luz" i "Planeta Amazonia", organitzades per Caja Madrid i dedicades respectivament a l´eficiència energètica i a la flora i fauna de la Amazonia, o "Fotografía astronómica por Aficionados" de fotografiaastronomica.com

Exposició "Els tresors de Tutankamón"
Sala: Sala 4, pis 0
Període: juliol i agost de 2017
Propietari: Fundació Sophia

 Aquesta exposició conté  una cuidada selecció de reproduccions artesanals de l'aixovar funerari del faraó Tutankamón. I acosta al públic un llegat de la humanitat únic, oferint la possibilitat de conèixer de primera mà parteix de la història de la cultura faraònica.

L'exposició didàctica està distribuïda en cinc àmbits, començant el recorregut amb una reproducció de la càmera del faraó més mediàtic de l'antiga civilització egípcia, continuant per la mostra d'una estàtua a grandària real d'un dels guardians que custodiaven la porta segellada de la càmera funerària de Tutankamon.

La mostra inclou, també, una cuidada selecció de reproduccions de l'aixovar funerari de Tutankamón, com a mobles, joies, amulets i elements cerimonials, que van ser oposats intactes en la seua tomba.

La majoria de les obres han sigut realitzades a partir de fotografies, moltes d'elles obtingudes a través d'institucions especialitzades, que mostren tots els angles d'una mateixa obra, per al que s'han assessorat amb els egiptòlegs i arxius d'intitucions com el Graffith Institute o el British Museum, segons la responsable del taller de Belles arts de la Fundació i comissària d'aquesta mostra, Mónica Gutiérrez.

Una de les peces estavelles d'aquesta mostra és la reproducció a grandària real (187 cm de llarg i 51,3 cm d'ample) del sarcòfag interior que contenia la mòmia del jove faraó, de la dinastia XVIII, que va governar entre el 1321 al 1311 a. de C., segons la Fundació.

Així mateix, els visitants podran admirar el templet canópico amb les quatre deesses protectores, el déu Anubis, guardià del inframon, un joc de taula Senet, dues reposa caps, entre uns altres.

També s'exposarà un documental en el qual Howard Carter descriu les seues impressions sobre la labor de recerca que va dur a terme abans del descobriment d'una de les poques tombes intactes oposades en la Vall dels Reis a Egipte.