Està en: INICI > Planetari

EXPOSICIONS RESIDENTS

Són les exposicions que són propietat del Planetari de Castelló. Això no significa que sempre estiguen disponibles per a la seva visita ja que en el cas que n´hi haja alguna exposició itinerant en marxa alguna de les residents haurà d´estar retirada per a cedir el seu lloc.

Holografia
El Planetari de Castelló conta amb la col·lecció pública d´holografies més important d´Espanya. Entre elles les hi ha tant de reflexió com de refracció i tant d´objectes inanimats com d´éssers vius.
Un consell per al visitant a l´hora d´admirar l´exposició és que fique els seus ulls al nivell de l´holografia. Això és especialment important en el cas d´estar acompanyat de menors que no poden apreciar les holografies si no arriben a l´alçada adequada.

Illes Columbretes
Dintre del conveni entre la Generalitat Valenciana i l´Ajuntament de Castelló que va situar el centre d´informació de la reserva natural terrestre de les Illes Columbretes en les instal·lacions del Planetari també s´inclou una exposició que juntament amb un audio-guiat acosten al visitant a les Illes, la seua naturalesa i la seua història.

Mineralogia i Paleontologia
Aquesta exposició està evolucionant any rere any i correspon als camps de la Mineralogia i la Paleontologia. Una de les seccions importants és la informació relacionada amb l´excavació del jaciment de dinosaures del cretaci inferior "Ana" a Cinctorres, en la comarca dels Ports.

Fotografia Astronòmica
Consisteix un doble conjunt d´imatges. D´una banda fotografies celestes que ens acosten a la realitat de l´Univers, i d´altra banda un conjunt pictòric amb interpretacions que la realitat ha inspirat en l´autor dels quadres.


EXPOSICIONS ITINERANTS

Entre altres estan l´exposició "Una física molt particular", del Museu de les Cièncias Príncep Felip, l´exposició "Frondosa Naturaleza", organitzada per la Diputació de Jaén i dedicada al parc natural de les Serres de Cazorla, Segura i Las Villas, "La lucidez de la luz" i "Planeta Amazonia", organitzades per Caja Madrid i dedicades respectivament a l´eficiència energètica i a la flora i fauna de la Amazonia, o "Fotografía astronómica por Aficionados" de fotografiaastronomica.com

Exposició "Història del joguet científic espanyol"
Sala: Sala 4, pis 0
Període: des del 15 de juny al 15 d'octubre de 2018
Propietari: Colección Quiroga-Montes

Aquesta exposició els convida a un suggeridor viatge per part de la història espanyola a través dels seus jocs i joguets, mostrant l'íntima connexió entre aquests i la ciència.

Les peces seleccionades, totes elles originals i de fabricació espanyola, procedeixen de la col·lecció Quiroga–Monte que, amb les seues més de 1500 exemplars en l'actualitat, se situa entre les més significatives i completes del país.

Prestigioses entitats i institucions culturals de diferents ciutats espanyoles han acollit més de vuitanta exposicions creades pels propietaris de la col·lecció entorn de la història i diverses temàtiques del joguet espanyol. Aquesta que ara presenten, comisariada per José Antonio Quiroga i gestionada per Covadonga Monte, suposa la primera mostra monogràfica sobre el joguet científic fabricat en el nostre país.

Totes les peces mostrades pretenen evocar la infantesa, acostant al visitant adult als records de la seua infància de la mà dels joguets i jocs científics que vam tenir, compartim o desitgem. I alhora permeten al visitant infantil descobrir el món lúdic-científic dels seus majors, doncs ahir, com avui, aprendre a jugar és aprendre a viure.

Encara que l'exposició pot recórrer-se lliurement, sense seguir un ordre predeterminat, el visitant trobarà les peces agrupades en els cinc àmbits següents:
  • Joguets amb molta energia
  • De la ciència als invents
  • Mitjans de transport a través del temps
  • Juguem a científics?
  • Ciència en femení