Està en: INICI > Planetari

EXPOSICIONS RESIDENTS

Són les exposicions que són propietat del Planetari de Castelló. Això no significa que sempre estiguen disponibles per a la seva visita ja que en el cas que n´hi haja alguna exposició itinerant en marxa alguna de les residents haurà d´estar retirada per a cedir el seu lloc.

Holografia
El Planetari de Castelló conta amb la col·lecció pública d´holografies més important d´Espanya. Entre elles les hi ha tant de reflexió com de refracció i tant d´objectes inanimats com d´éssers vius.
Un consell per al visitant a l´hora d´admirar l´exposició és que fique els seus ulls al nivell de l´holografia. Això és especialment important en el cas d´estar acompanyat de menors que no poden apreciar les holografies si no arriben a l´alçada adequada.

Illes Columbretes
Dintre del conveni entre la Generalitat Valenciana i l´Ajuntament de Castelló que va situar el centre d´informació de la reserva natural terrestre de les Illes Columbretes en les instal·lacions del Planetari també s´inclou una exposició que juntament amb un audio-guiat acosten al visitant a les Illes, la seua naturalesa i la seua història.

Mineralogia i Paleontologia
Aquesta exposició està evolucionant any rere any i correspon als camps de la Mineralogia i la Paleontologia. Una de les seccions importants és la informació relacionada amb l´excavació del jaciment de dinosaures del cretaci inferior "Ana" a Cinctorres, en la comarca dels Ports.

Fotografia Astronòmica
Consisteix un doble conjunt d´imatges. D´una banda fotografies celestes que ens acosten a la realitat de l´Univers, i d´altra banda un conjunt pictòric amb interpretacions que la realitat ha inspirat en l´autor dels quadres.


EXPOSICIONS ITINERANTS

Entre altres estan l´exposició "Una física molt particular", del Museu de les Cièncias Príncep Felip, l´exposició "Frondosa Naturaleza", organitzada per la Diputació de Jaén i dedicada al parc natural de les Serres de Cazorla, Segura i Las Villas, "La lucidez de la luz" i "Planeta Amazonia", organitzades per Caja Madrid i dedicades respectivament a l´eficiència energètica i a la flora i fauna de la Amazonia, o "Fotografía astronómica por Aficionados" de fotografiaastronomica.com

Exposició "HISTÒRIA DE LA BICICLETA"
Sala: Sala 3, pis -1
Període: des del 2 d'octubre al 30 de desembre de 2018
Propietari: Pep Vidal (Ecodimensión)

És una mostra de 30 bicicletes històriques i clàssiques. En una primera secció, podem observar l'evolució tècnica de les bicicletes en amb prou faenes 100 anys, des del considerat primer prototip, el celerífer, fins a la bicicleta actual. Una draisana, la considerada primera bicicleta, junt amb un tricicle i dos velocípedes són els elements més destacables d'aquesta secció de bicicletes clàssiques.

La resta de l'exposició es centra en els models de bicicletes utilitzades en diferents oficis i serveis. Amb models de la primera meitat del segle XX i d'orígens diversos (Suïssa, Anglaterra, Panamà…) es poden contemplar les adaptacions i utilitats de les bicicletes a diferents oficis: barber, enllustrador de sabates, rellotger, llitera i fins a veterinària.

Però les bicicletes també s'utilitzaven per a diferents serveis públics: la Guàrdia Civil, Correus, taxi o fins i tot bicicletes adaptades per a bombers. Cal destacar una bicicleta de l'exèrcit nord-americà utilitzada en la II Guerra Mundial per a ús mèdic, amb llitera inclosa.

Exposició "AMB A D'ASTRÒNOMES"
Sala: Sala 4, pis 0
Període: des del 9 de novembre de 2018 al 22 de març de 2019
Propietari: Explora Proyectos

Aquesta exposició repassa diversos temes com el Sol, el Sistema Solar, la formació i evolució estel·lar, les galàxies, la cosmologia i la instrumentació astronòmica, a més arreplega la presència d'astrònomes en la cultura (literatura, cine, etc.) i la relació entre el seu treball i els moments més importants en la història de la lluita per la igualtat de gènere.

L'exposició està formada per panells explicatius, mobles interactius i diverses peces del material d'attrezzo utilitzades en la pel·lícula Àgora, dirigida per Alejandro Amenábar, i que relata la vida de Hipatia d'Alexandria, astrònoma, matemàtica i filòsofa nascuda en el segle IV. Este atrezzo inclou diverses estàtues i reproduccions d'instruments astronòmics com a sextants, quadrants o una esfera armil·lar, entre altres.

"Amb A d'Astrònomes" permet també aprendre jugant, amb diversos mòduls interactius pensats per a tocar i sentir i que inclouen materials sonors, vídeos o jocs de preguntes, entre altres.