Està en: INICI > Planetari
En aquesta secció s´inclou la informació de cursos que es realitzen al Planetari, els directament organitzats per nosaltres i aquells en que l´Ajuntament hi col·labora a través del Planetari.

Dintre dels específics d´Astronomia realitzem un curs que disposa d´edicions anuals i que té lloc al llarg de l´hivern. Està enfocat a la iniciació dels aficionats en aquest camp de manera que al finalitzar els alumnes coneguen les eines, especialment els telescopis, i tinguen unes nocions bàsiques del funcionament del cel.

En concret es desenvolupa entre Nadal i Magdalena, mentre que el termini de les inscripcions va des de mitjans de desembre fins a la primera setmana de l´any

CURS DE ROBÒTICA ROBOTME


Us presentem aquest curs en 2 sessions de 4 hores  dirigit a xiquets i xiquetes entre 10 i 18 anys sense coneixements previs de programació.

L'objectiu és aprendre a muntar i programar des de zero un robot amb Mblock: Scratch + Arduino. Una vegada estiga muntat el robot, l'alumnat pot interactuar amb ell donant-li ordres perquè realitze tasques: seguir un recorregut, evitar obstacles, fer música, programar accions entre robots i un llarg etcètera.

Per a aconseguir aquests objectius utilitzarem dos tipus de robots:
 • mBot: ho muntarem en menys de 15 minuts i començarem a manar-li instruccions a través d'un llenguatge de blocs tipus Scratch de forma intuïtiva i senzilla. Aprendrem a utilitzar els diferents sensors que porta el robot per a fer que emeta senyals visuals i acústiques en acostar un objecte, evitar obstacles…
 • Ranger: veurem com programar-ho i dirigir-ho amb el mòbil perquè faça els moviments "súper ràpids". Podrem controlar en temps real  totes les seues característiques interactuant amb els seus sensors per mitjà d'una aplicació que es pot instal·lar en qualsevol dispositiu mòbil.

ATENCIÓ: És necessari que l'alumne o alumna porte un ordinador portàtil per a poder realitzar el curs.

Inscripcions a través de www.robotme.es

ASTRONOMIA • 1. INICIACIÓ A L´ASTRONOMIA

  Aquest curs, com el seu nom indica, tracta d´una introducció bàsica a l´astronomia.

  El termini de les inscripcions va des de principis de desembre fins a la primera setmana de l´any.

  El curs consta d'una part de teoria i una altra pràctica. Les classes teòriques es duen a terme els dissabtes a la vesprada entre les 17h i les 18:30h i les classes pràctiques es realitzen a continuació de les teòriques entre les 18:30 i les 20h.
  La documentació del curs també està accessible fent clic al botó de "+ informació"
  ms informacin