Està en: INICI > Planetari
En aquesta secció s´inclou la informació de congressos, jornades, simpòsiums i seminaris que es realitzen al Planetari, els directament organitzats per nosaltres i aquells en que l´Ajuntament hi col·labora a través del Planetari.

JORNADES DE CIÈNCIES DE LA TERRA

En un dels caps de setmana centrals de febrer, i amb un periode bianual alternant amb les JJ. +Ciència, es realitzen unes jornades de conferències i tallers centrats en la Geologia i les seves Ciències (paleontologia, mineralogia,...). Estan especialment orientades als professors a través del CEFIRE de Castelló. L´edició de 2020 te com a dates per a la XV edició els dies 28 i 29 de febrer.

L´organització corre a càrrec del CEFIRE de Castelló i el Planetari.
Les inscripcions es realitzen durant el mes anterior a la seva realització i fins a 2 dies abans de l'inici (es a dir, fins al 26 de febrer de 2020).
 • Programa per a l´edició de 2020  (gdocs)
 • Formulari d'Inscripció (obert únicament en l'època adient)
Els programes juntament amb altres materials d´edicions anteriors són accessibles en aquest enllaç. També hi són Les Cròniques de les Jornades.

JORNADES D´ASTRONOMIA

Són un fòrum de reunió de professionals i aficionats al món de l´Astronomia obert a la participació del públic que se celebra anualment. Les dates habituals corresponen al cap de setmana de Diumenge de Rams, cosa que facilita l´arribada d´assistents de tota Espanya. Al 2019 les dates per a les XXVIII Jornades d´Astronomia són els dies 3, 4 i 5 d'abril.

Al llarg d´aquests dies tenen lloc ponències i conferències de diferents temes al voltant de l´Astronomia, com la formació, l´actualitat, els últims descobriments o participacions, la història de la ciència, i un llarg etcètera.

Les inscripcions es realitzen durant el mes anterior a la seva realització.
 • Programa .
 • Formulari d'Inscripció (ANUL·LADA L'EDICIÓ DE 2020)


JORNADES STEM+

   Ciències, Tecnologia, Enginyeria, Matemàtiques i Art

 • Dates: 25 i 26 - octubre - 2019
 • Horari:
  • divendres 25/10/2019 - des de les 17:00
  • dissabte 26/10/2019 - matí i vesprada
 • Inscripció: gratuïta, del 30/09/2019 al 24/10/2019 - formulari web
 • Programa: documento de google

Aquesta, la de 2019, és la quarta edició d'aquestes jornades. Es realitzen un divendres vesprada i el dissabte següent en matí i vesprada. Estan enfocades a professors/es de ciències però obertes a tot el públic interessat i gratuïtes.

En aquesta edició tindrem continguts de ciències dels materials, d'estadística, de metodologies d'aprenentatge de ciències, etc. i tallers de robòtica, matemàtiques i física de sincrotró.

STEM es l’acrònim anglés de science, technology, engineering and mathematics. A aquestes jornades afegim també l’art i per això es diuen STEM+.

Us esperem…

JORNADeS +CIèNCIA


En un dels caps de setmana centrals de febrer i de forma bianual es realitzen unes jornades de divulgació de diferents àmbits de les ciències experimentals (biologia, física, matemàtiques, química), amb l'objectiu d'acostar aquestes disciplines a la societat en general, i al professorat en particular, mitjançant conferències i tallers. La participació és gratuïta.

L'any 2019 tenim la tercera edició de les jornades els dies 22 i 23 de febrer.

La organització corre a càrrec de l'àmbit científic del CEFIRE de Castelló i el Planetari. Les Jornades compten amb ponents del nostre entorn, com investigadors/es de l’UJI i la UV, i altres institucions com l’IDAEA-CSIC o la Universidad de Murcia, que tractaran temes d’interés local i internacional.

Estes jornades permeten al públic assistent rebre informació de la recerca científica de primera mà. A més de les conferències, el dissabte de matí tindran lloc 4 tallers diferents: òptica, taurons, hidràulica i matemàtiques; que es repetiran per la mateixa vesprada.

La inscripció és gratuïta fins a completar l'aforament, i per al personal docent, s'ha de realitzar a través del CEFIRE. El personal no docent utilitzarà el següent formulari durant el mes anterior a la realització de les jornades.
 • Programa per a l´edició 2019 (gdocs)
 • Formulari d´Inscripció (obert en el període corresponent)
Els programes, cartell i més informació d'edicions anteriors és accessible a la web de +Ciencia


ALTRES CONFERÈNCIES

Depenent de la presentació d´exposicions i altres esdeveniments tenen lloc conferències puntuals relacionades amb altres continguts.