Està en: INICI > Planetari
En aquesta secció s´inclou la informació de congressos, jornades, simpòsiums i seminaris que es realitzen al Planetari, els directament organitzats per nosaltres i aquells en que l´Ajuntament hi col·labora a través del Planetari.

JORNADES D´ASTRONOMIA

Són un fòrum de reunió de professionals i aficionats al món de l´Astronomia obert a la participació del públic que se celebra anualment. Les dates habituals corresponen al cap de setmana de Diumenge de Rams, cosa que facilita l´arribada d´assistents de tota Espanya. Al 2018 les dates per a les XXVI Jornades d´Astronomia són els dies 23, 24 i 25 de març.

Al llarg d´aquests dies tenen lloc ponències i conferències de diferents temes al voltant de l´Astronomia, com la formació, l´actualitat, els últims descobriments o participacions, la història de la ciència, i un llarg etcètera.

Les inscripcions es realitzen durant el mes anterior a la seva realització.
 • Programa preliminar (gdocs / pdf)
 • Formulari d´Inscripció (obert fins al 21 de març de 2018)
La crònica de les Jornades del 2012 i següents la podeu trobar al bloc Àmbit Científic, de Sergio Mestre. També podeu veure el canal de Youtube amb la majoria dels vídeos de les conferències i ponències. Algunes imatges de les Jornades també les podeu visualitzar a las galeries de José Manuel García ( jorades de 2013, jornades de 2014: divendres, dissabte y diumenge).

JORNADES DE GEOLOGIA

En un dels caps de setmana centrals de febrer, i amb un periode bianual alternant amb les JJ. +Ciència, es realitzen unes jornades de conferències i tallers centrats en la Geologia i les seves Ciències (paleontologia, mineralogia,...). Estan especialment orientades als professors a través del CEFIRE de Castelló. L´edició de 2018 te com a dates els dies 23 i 24 de febrer.

L´organització corre a càrrec del Grup Guix, el CEFIRE de Castelló i el Planetari.
Les inscripcions es realitzen durant el mes anterior a la seva realització i fins al 21 de febrer de 2018.
 • Programa preliminar per a l´edició de 2018 (gdocs, pdf)
 • Formulari d´inscripció (obert en el periode pre-jornades)
Els programes juntament amb altres materials d´edicions anteriors són accessibles en aquest enllaç. També ho són Les Cròniques de les Jornades. A més Jose Manuel García també ha compartit les imatges que va prendre de l´edició de 2014. Poden vore´s en aquests dos àlbums:  imatges del dia 14 i imatges del dia 15.

III JORNADES STEM+

   Ciències, tecnologia i art

 • Dates: 23 i 24 - novembre - 2018
 • Horari:
  • 23/11/2018 - 17:00 a 20:45
  • 24/11/2018 - 09:00 a 19:30
 • Inscripció: gratuïta, del 24/10/2018 al 22/11/2018 - formulari web o en el Planetari, presencialment.
 • Programa: format pdf

Es tracta d’unes jornades de divendres vesprada i dissabte enfocades a professors/es de ciències però obertes a tot el públic interessat i gratuïtes.

STEM es l’acrònim anglés de science, technology, engineering and mathematics. A aquestes jornades afegim també l’art i per això es diuen STEM+.

Us esperem…

JORNADeS +CIèNCIA


En un dels caps de setmana centrals de febrer i bianualment es realitzen unes jornades de conferències de divulgació científica. Estan dirigides a la societat en general i al professorat en particular, que pot inscriure´s via CEFIRE de Castelló. La participació es gratuïta.

L'any 2017 vam tindre la segona edició de les jornades els dies 24 i 25 de febrer.

La organizació corre a càrrec del CEFIRE de Castelló i el Planetari.

Les inscripcions se realitzen al llarg del mes anterior a la seua realització.
 • Programa per a l´edició 2017 (pdf) (gdocs)
 • Formulari d´Inscripció (actiu només al període corresponent)
Els programes, cartell i més informació són accessibles a la web de +Ciencia

ALTRES CONFERÈNCIES

Depenent de la presentació d´exposicions i altres esdeveniments tenen lloc conferències puntuals relacionades amb altres continguts.