Està en: INICI > Planetari
L´home duu observant el cel des del principi dels seus dies. Aço ens ha portat a comprendre´ns a nosaltres i al nostre entorn millor. Amb aquestes observacions el Planetari vol acostar a l´aficionat i al visitant el nostre univers més proper així com la història que ens ha portat fins als nostres dies.
Per a veure més enllà de la nostra Terra necessitem un cel net de núvols i amb la mínima contaminació lluminosa possible. Les observacions programades pel Planetari tenen lloc en l´esplanada enfront de l´edifici. Açò significa que la contaminació lluminosa del port i la ciutat no podem evitar-la. Però encara és més difícil evitar que en algunes ocasions la meteorologia ens interrompa o ens lleve la possibilitat de fer una observació.

OBSERVACIONS D´ESTIU


Tenen lloc els dimecres de Juliol i Agost entre les 22:30h i les 00:30h. Els dimecres més propers a la lluna creixent aquesta serà el nostre objectiu principal mentre que durant les observacions restants els objectius més importants seran els planetes visibles, i també algunes estrelles dobles.

OBSERVACIONS EN ESDEVENIMENTS PUNTUALS

Es programen per a esdeveniments com eclipses de sol i de lluna, trànsits planetaris, i altres esdeveniments d´interès.

Eclipse de Lluna del 27 de juliol de 2018

Aquest eclipse total de lluna podrà veure's des d'Europa, Àsia i Àfrica així com parcialment des d'Austràlia i Amèrica del sud. Des de la nostra localització quan s'alce la lluna sobre l'horitzó estarà començant la totalitat. Per a l'ocasió farem una observació especial que conclourà al voltant de la mitjanit, quan la Lluna isca de la zona d'ombra de la Terra. Us oferim la posició dels estels en el cel (el planisferi) per al moment de màxim eclipse i també les dades de l'eclipse obtinguts del GSFC de la NASA.

OBSERVACIONS als cursos d´astronomia

Durant la realització dels cursos d´Introducció a l´Astronomia i Observació Astronòmica es fan observacions celestes dins de les classes pràctiques, i, per tant, estan dirigides específicament als alumnes dels cursos.

AlTReS OBSERVACIONS

Col·laborem amb el Centre d´Informació de la Reserva Natural de les Illes Columbretes en la seva campanya d´observació del cel des de les Illes, dedicada a aquells que poden pernoctar en vaixells amarrats en la badia de l´Illa Grossa.

També posem a la vostra disposició el tríptic explicatiu i els planisferis celestes per a la campanya:

També pots obtenir tots els planisferio junts en un únic arxiu en format zip.