Està en: INICI > Planetari
AVÍS:
L'Ajuntament de Castelló ha adoptat una sèrie de mesures excepcionals per a frenar l'avanç de la covid-19 davant l'increment de la incidència acumulada que reflecteixen les dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i com a mesura de precaució davant la previsió d'un augment de casos en els pròxims dies. Les mesures han sigut aprovades en el si del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal), reunit aquest divendres en sessió extraordinària, i impliquen la suspensió de l'activitat municipal presencial no essencial, tancament d'instal·lacions esportives i culturals i activitats i potenciació del teletreball, entre altres mesures que romandran en vigor des de demà fins al 15 de febrer.

(...)

-  Tancament al públic de les següents instal·lacions municipals:
  • Teatres
  • Xarxa de biblioteques municipals, sales de lectura i Arxiu Municipal. En aquest cas, mantindran el servei de préstec (recollida i devolució).
  • PLANETARI i Museus de titularitat municipal.
(...)


Disponible la

  VENDA D'ENTRADES ONLINE


[Baixar al Programa de Projeccions]
Horarios

Àvia terra

cartel Abuela Tierra - Proyeccin planetario
   Compra online, espectacle en castellà   Compra online, espectacle en valencià

Coneixes la història del teu planeta? La pròpia Terra ens explica com es va formar i com va nàixer la vida en ella i com es va desenvolupar fins que vam aparèixer els éssers humans. Coneixerem de primera mà el moment en què va nàixer la Lluna i també com són els planetes.

Duración: 30 minutos
Públic: general, a partir dels últims cursos de ed. primària


AsTRONOMiA, 3000 AnYS D'OBSERVACIÓ DEL CEL

cartel Deep Sky - Espacio Profundo - Proyeccin planetario
   Compra online, espectacle en castellà

El cel i tot el que en ell esdevé, sempre ha suscitat l'interès i la curiositat de la humanitat. Els eclipses, els cicles regulars de les estacions, els moviments dels astres... són fenòmens que han sigut estudiats amb la finalitat de poder predir-los, tal com testifiquen les ruïnes de Stonehenge i Machu Picchu.

Acompanyats pel savi Einstein en format còmic, repassarem les principals fites astronòmiques dels últims 3.000 anys, des dels models cosmològics de l'antiguitat, el sistema de Ptolomeu, i els epicicles, fins a les aportacions realitzades per Copèrnic, Galileu, Kepler, Newton o Herschel, entre uns altres. Revisarem també els descobriments realitzats gràcies a la tecnologia, des del telescopi de Galileu als moderns telescopis espacials i terrestres, que ens han mostrat els exòtics objectes que conté el cosmos: nebuloses, púlsars, forats negres…

Duració: 34 minuts
Públic: general


BEYOND THE SUN (MéS enLLà DEL SOL)

Beyond the Sun (Ms all del Sol)
   Compra online, espectacle en castellà   Compra online, espectacle en valencià

Més enllà del Sol, més enllà del nostre sistema solar, hi ha planetes que orbiten al voltant d’altres estreles: els planetes extrasolars. En esta projecció acompanyarem Celeste en el seu viatge per conéixer nous mons, alguns gelats, altres orbitant dues estreles... i aprendre com es poden descobrir estos planetes.

Duració: 26 minuts
Públic: infantil i general

CEL PROFUND (DEEP SKY)

cartel Deep Sky - Espacio Profundo - Proyeccin planetario
   Compra online, espectacle en valencià

És un documental que descriu el que s'amaga darrere del fons negre de la nit. Els assistents podran viatjar a través de les meravelles que s'han descobert darrere d'aquest llenç negre sobre el qual es dibuixa la nit estrellada.

Al llarg de 30 minuts es presenten les més espectaculars imatges obtingudes pels grans observatoris del món, tant des de la superfície de la terra, com des de l'espai. Aquestes imatges ens parlen d'un Univers fascinant, complex però d'una bellesa indescriptible.
Duració: 30 minuts
Públic: general, no infantil


DE LA TERRA A L'UNIVERS (FROM EARTH TO THE UNIVERSE)

cartel De la Tierra al Universo
   Compra online, espectacle en valencià 

Des de temps immemorials, el bell i misteriós cel nocturn ha sigut l'objecte de diverses històries, antigues llegendes i admiració. No obstant açò, solament últimament hem començat a comprendre el vertader lloc que ocupem dins de la immensitat del cosmos.

Els convidem a viure l'experiència que ofereix From Earth to the Universe (De la Terra a l'Univers), i emprendre un viatge de descobriment celeste, que els portarà a conèixer des de les teories dels antics astrònoms grecs fins als imponents telescopis de l'actualitat.

Duració: 31 minuts
Públic: general, des de ed. secundària


EXPLORANT EL SISTEMA SOLAR + EL MÓN ANELL

Explorando el Sistema Solar 
   Compra online, espectacle en castellà   Compra online, espectacle en valencià

És una espectacular producció per portar-nos als planetes veïns de la Terra.

Ens transporta, en un viatge extraordinari, a diferents escenaris del Sistema Solar interior, aconsegueix encuriosir el públic per entendre i apreciar aspectes de cossos com la Lluna, Venus, Mart, asteroides i estels, fins ara desconeguts per a la gran majoria.

El Món Anell no fa referència a una estructura artificial com en la novel·la de Larry Niven sinó a Gliese-581-g, un exoplaneta que podria tenir una zona habitable en forma d'anell en tota la franja de canvi de dia a nit.

Durada: 24 minuts
Públic: infantil i general.


LA XIQUETA QUE SABIA CAMINAR AL REVÉS 

cartel La nia que sabia caminar al revs
   Compra online, espectacle en valencià

La xiqueta que sabia caminar al revés és un personatge molt especial... Coneix els secrets que guarda la Lluna, sap escoltar a les marees, i sol parlar amb els arbres... Però el que més li agrada fer és menjar pastís amb els seus amics mentre contempla el cel estrellat. Potser per això fa temps que va aprendre a caminar al revés, per poder tenir sempre el cel baix els seus peus.

És un conte de cap per avall. Una història que vol convidar-nos a contemplar el que ens envolta des d'un nou punt de vista. Ací tot és diferent, i allí on abans vèiem solament sòl, ara potser puguem veure el cel.

Durada: 30 minuts
Públic: infantil i general


PLANETES EXTRASOLARS


   Compra online, espectacle en castellà

En aquesta projecció veurem com la infinita varietat del Sistema Solar és solament un reflex de la infinita diversitat de l'Univers. Fins ara, només coneixem un planeta on s'ha desenvolupat la vida, el nostre!, encara que sabem de l'existència de planetes extrasolars, que giren al voltant d'altres estels. Podria un planeta extrasolar ser un lloc adequat per al desenvolupament de la vida?

Duració: 31 minuts
Públic: general