Està en: INICI > Planetari
AVÍS:
A causa de la situació d'Estat d'Alarma en la qual es troba el país i seguint les recomanacions del Ministeri de Sanitat, el Pla de Contingència de l'Ajuntament de Castelló i la Direcció General de Funció Pública, el Planetari de Castelló romandrà tancat al públic de manera indefinida i fins nova ordre com la resta de dependències municipals.

Per la qual cosa, totes les activitats del mes d'abril queden anul·lades, incloent les XXVIII Jornades d'Astronomia que tenien prevista la seua celebració el cap de setmana del 3 al 5 d'abril.

Esperem que tots vos trobeu fora de perill a casa i que puguem veure'ns una vegada la situació millore.

---


Venta de entradas online

Disponible la

  VENDA D'ENTRADES ONLINE


[Baixar al Programa de Projeccions]
Horarios

Àvia terra

cartel Abuela Tierra - Proyeccin planetario
   Compra online, espectacle en castellà

Coneixes la història del teu planeta? La pròpia Terra ens explica com es va formar i com va nàixer la vida en ella i com es va desenvolupar fins que vam aparèixer els éssers humans. Coneixerem de primera mà el moment en què va nàixer la Lluna i també com són els planetes.

Duración: 30 minutos
Públic: general, a partir dels últims cursos de ed. primària


AsTRONOMiA, 3000 AnYS D'OBSERVACIÓ DEL CEL

cartel Deep Sky - Espacio Profundo - Proyeccin planetario
   Compra online, espectacle en castellà  Buy online tickets, english show 

El cel i tot el que en ell esdevé, sempre ha suscitat l'interès i la curiositat de la humanitat. Els eclipses, els cicles regulars de les estacions, els moviments dels astres... són fenòmens que han sigut estudiats amb la finalitat de poder predir-los, tal com testifiquen les ruïnes de Stonehenge i Machu Picchu.

Acompanyats pel savi Einstein en format còmic, repassarem les principals fites astronòmiques dels últims 3.000 anys, des dels models cosmològics de l'antiguitat, el sistema de Ptolomeu, i els epicicles, fins a les aportacions realitzades per Copèrnic, Galileu, Kepler, Newton o Herschel, entre uns altres. Revisarem també els descobriments realitzats gràcies a la tecnologia, des del telescopi de Galileu als moderns telescopis espacials i terrestres, que ens han mostrat els exòtics objectes que conté el cosmos: nebuloses, púlsars, forats negres…

 • (EN) Heaven and everything that happens in it has always aroused the interest and curiosity of humanity. The eclipses, the regular cycles of the seasons, the movements of the stars ... are phenomena that have been studied in order to predict them, as attested by the ruins of Stonehenge and Machu Picchu.

  Accompanied by the wise Einstein in comic format, we will review the main astronomical landmarks of the last 3,000 years, from the cosmological models of antiquity, the Ptolemy system, and the epicycles, to the contributions made by Copernicus, Galileo, Kepler, Newton or Herschel, among others.
Duració: 34 minuts
Públic: generalCEL PROFUND (DEEP SKY)

cartel Deep Sky - Espacio Profundo - Proyeccin planetario
   Compra online, espectacle en castellà   Compra online, espectacle en valencià   Achat en ligne, spectacle en français

És un documental que descriu el que s'amaga darrere del fons negre de la nit. Els assistents podran viatjar a través de les meravelles que s'han descobert darrere d'aquest llenç negre sobre el qual es dibuixa la nit estrellada.

Al llarg de 30 minuts es presenten les més espectaculars imatges obtingudes pels grans observatoris del món, tant des de la superfície de la terra, com des de l'espai. Aquestes imatges ens parlen d'un Univers fascinant, complex però d'una bellesa indescriptible.
 • (EN) Participants can navigate the wonders discovered behind this black canvas in which the starry night is taking shape. For 30 minutes, the most spectacular images obtained by the world's great observatories are presented, both from the surface of the Earth and from space. These images tell us of a fascinating universe, complex but of indescribable beauty.
 • (FR) Les participants peuvent parcourir les merveilles découvertes derrière cette toile noire sur laquelle se dessine la nuit étoilée. Pendant 30 minutes, les images les plus spectaculaires obtenues par les grands observatoires du monde sont présentées, à la fois de la surface de la Terre et de l'espace. Ces images nous parlent d'un univers fascinant, complexe mais d'une beauté indescriptible.
Duració: 30 minuts
Públic: general, no infantil


DE LA TERRA A L'UNIVERS (FROM EARTH TO THE UNIVERSE)

cartel De la Tierra al Universo
   Compra online, espectacle en castellà   Compra online, espectacle en valencià   Achat en ligne, spectacle en français

Des de temps immemorials, el bell i misteriós cel nocturn ha sigut l'objecte de diverses històries, antigues llegendes i admiració. No obstant açò, solament últimament hem començat a comprendre el vertader lloc que ocupem dins de la immensitat del cosmos.

Els convidem a viure l'experiència que ofereix From Earth to the Universe (De la Terra a l'Univers), i emprendre un viatge de descobriment celeste, que els portarà a conèixer des de les teories dels antics astrònoms grecs fins als imponents telescopis de l'actualitat.

 • (FR) Depuis des temps immémoriaux, le beau et mystérieux ciel nocturne a fait l’objet de diverses histoires, de légendes anciennes et d’admiration. Nous vous invitons à vivre l'expérience offerte par De la terre à l'univers et à entreprendre un voyage de découverte qui vous mènera des théories des astronomes grecs antiques aux imposants télescopes d'aujour d'hui.
Duració: 31 minuts
Públic: general, des de ed. secundària


EXPLORANT EL SISTEMA SOLAR + EL MÓN ANELL

Explorando el Sistema Solar 
   Compra online, espectacle en castellà   Compra online, espectacle en valencià

És una espectacular producció per portar-nos als planetes veïns de la Terra.

Ens transporta, en un viatge extraordinari, a diferents escenaris del Sistema Solar interior, aconsegueix encuriosir el públic per entendre i apreciar aspectes de cossos com la Lluna, Venus, Mart, asteroides i estels, fins ara desconeguts per a la gran majoria.

El Món Anell no fa referència a una estructura artificial com en la novel·la de Larry Niven sinó a Gliese-581-g, un exoplaneta que podria tenir una zona habitable en forma d'anell en tota la franja de canvi de dia a nit.

Durada: 24 minuts
Públic: infantil i general.


LA XIQUETA QUE SABIA CAMINAR AL REVÉS 

cartel La nia que sabia caminar al revs
   Compra online, espectacle en valencià

La xiqueta que sabia caminar al revés és un personatge molt especial... Coneix els secrets que guarda la Lluna, sap escoltar a les marees, i sol parlar amb els arbres... Però el que més li agrada fer és menjar pastís amb els seus amics mentre contempla el cel estrellat. Potser per això fa temps que va aprendre a caminar al revés, per poder tenir sempre el cel baix els seus peus.

És un conte de cap per avall. Una història que vol convidar-nos a contemplar el que ens envolta des d'un nou punt de vista. Ací tot és diferent, i allí on abans vèiem solament sòl, ara potser puguem veure el cel.

Durada: 30 minuts
Públic: infantil i general


MIL MILIONS DE SOLS


   Compra online, espectacle en castellà

En aquesta projecció descobrirem els milions d'estels que es troben en la Via Làctica i com ha evolucionat la història del càlcul de les seues posicions. La missió Gaia de l'ESA serà el nostre punt d'arribada en aquest propòsit.

Duració: 35 minuts
Públic: general 

Oceans a l'espaI (oceans in space)


   Buy online tickets, english show

«Oceans in space» tracta sobre la vida en el nostre planeta i altres llocs de l'Univers. Realitzarem un viatge a través del temps per a descobrir els llocs i les condicions necessàries en els quals va sorgir la vida en els oceans primitius de la Terra. Explorarem el nostre sistema solar a la recerca de llocs on podria haver-hi vida, com Mart. I descobrirem planetes extrasolars, mons llunyans al voltant d'altres estels, per a saber si hi ha vida en un altre lloc del cosmos. 
 • (EN) «Oceans in space» is about life on our planet and other places in the Universe. We will make a journey through time to discover the places and the necessary conditions in which life arose in the primitive oceans of the Earth. We will explore our solar system in search of places where there could be life, like Mars. And we will discover extrasolar planets, distant worlds around other stars, to know if there is life elsewhere in the cosmos. 

Duració: 30 minuts
Públic: general 


PLANETES EXTRASOLARS


   Compra online, espectacle en castellà

En aquesta projecció veurem com la infinita varietat del Sistema Solar és solament un reflex de la infinita diversitat de l'Univers. Fins ara, només coneixem un planeta on s'ha desenvolupat la vida, el nostre!, encara que sabem de l'existència de planetes extrasolars, que giren al voltant d'altres estels. Podria un planeta extrasolar ser un lloc adequat per al desenvolupament de la vida?

Duració: 31 minuts
Públic: general


HORARI DE PROJECCIONS - MARÇ, ABRIL, MAIG I JUNY

Vàlid des de l'1 de març al 30 de juny de 2020.
Pot accedir als horaris d´obertura des del menú Horaris i Reserves.


Descarregar l´horari actual i programes en format PDF
   [ març 2020 ]

MARÇ 2020
 • Dilluns: tancat.
 • Dimarts
  A les 17:00 h. "Oceans en l'espai" en idioma anglés.
  A les 18:00 h. "De la Terra a l'Univers" en idioma valencià.
  A les 19:00 h. "Explorant el Sistema Solar" i "El Món Anell" en idioma castellà
 • Dimecres
  A les 17:00 h. "De la Terra a l'Univers" en idioma francés.
  A les 18:00 h. "La xiqueta que sabia caminar al revés" en idioma valencià
  A les 19:00 h. "Astronomia, 3000 anys d'observació del cel" en idioma castellà.
 • Dijous
  A les 17:00 h. "Astronomia, 3000 anys d'observació del cel" en idioma anglés.
  A les 18:00 h. "Espai Profund" en idioma valencià.
  A les 19:00 h. "Àvia Terra" en idioma castellà.
 • Divendres
  A les 17:00 h. "Espai Profund" en idioma francés.
  A les 18:00 h. "Explorant el Sistema Solar" i "El Món Anell" en idioma valencià.
  A les 19:00 h. "Planetes Extrasolars" en idioma castellà.
 • Dissabte
  A les 11:00 h. "Espai Profund" en idioma valencià.
  A les 12:00 h. "Explorant el Sistema Solar" i "El Món Anell" en idioma castellà.
  A les 13:00 h. "De la Terra a l'Univers" en idioma valencià.
  A les 17:00 h. "Planetes Extrasolars" en idioma castellà.
  A les 18:00 h. "La xiqueta que sabia caminar al revés" en idioma valencià
  A les 19:00 h.  "Astronomia, 3000 anys d'observació del cel" en idioma castellà.
 • Diumenge
  A les 11:00 h. "Mil milions de sols" en idioma castellà.
  A les 12:00 h. "Explorant el Sistema Solar" i "El Món Anell" en idioma valencià.
  A les 13:00 h. "Àvia Terra" en idioma castellà.
Taula. Programa de projeccions.

C = Castellà V = Valencià E = Anglés
F = Francés
                                                         
A3000 = Astronomia, 3000 anys d'observació del cel;          
       AT = Àvia Terra;                                                                       
   DS = Deep Sky (Cel Profund);                                              
  ESS = Explorant el Sistema Solar i El Món Anell;                 
  FETTU = De la Terra a l'Univers;                                           
  LN = La xiqueta que sabia caminar al revés;                          
    MMS = Mil Milions de Sols                                                     
    PE = Planetes Extrasolares                                                    

    OIS = Oceans in Space                                                            
  11h 12h 13h 17h 18h 19h
DIMARTS  --- ---  --- E - OIS  V - FETTU C - ESS
  DIMECRES 
---
---  --- F - FETTU   V - LN   C - A3000
DIJOUS  --- ---  ---  E - A3000
V - DS C - AT
DIVENDRES  --- ---
 --- F - DS V - ESS   C - PE  
DISSABTE
V - DS
  C - ESS   V - FETTU    C - PE     V - LN  
C - A3000
DIUMENGE   C - MMS     V - ESS 
C - AT
--- --- ---

>> La venda d´entrades al públic s´iniciarà 30 minuts abans de l´inici de cada sessió. Per a compres avançades pot utilitzar-se la web entrades.castello.es

>> Es prega puntualitat. Una vegada iniciada la projecció no es permetrà l´entrada a la mateixa.

>> El Planetari de Castelló es reserva la possibilitat de modificar l´horari de projeccions sense previ avís quan les condicions tècniques així ho exigeixin. Per a consultes sobre l´horari poden dirigir-se a la secció de contacte en la qual s´indiquen les vies adequades.

>> Els dies festius el Planetari estarà obert al al públic en horari i amb el programa de diumenge. En aquest període aquesta serà la situació per al dia 19 de març, 10 d'abril i 1 de maig.

>> Tots els Dilluns i les vesprades dels Diumenges i Festius aquest Planetari estarà tancat al públic. Els caps de setmana de Magdalena (14, 15, 21 i 22 de març) el Planetari estarà tancat al públic.

>> Horari i projeccions de Magdalena. Els dies 17, 18 i 20 de març l'horari d'obertura serà matinal, de 9.30 a 14.45 i les projeccions d'astronomia públiques seran a les 13h. Els títols seran "Explorant el Sistema Solar" i "El Mundo Anell" en valencià el dia 17, "Àvia Terra" en castellà el dia 18 i "Explorant el Sistema Solar" i "El Mundo Anell" en castellà el dia 20.

PREU DE LES ENTRADES:

>> General:     4,00 euros
>> Reduïda:    3,00 euros (Jubilats, pensionistes, majors de 65 anys, menors d'edat, de entre 4 i 18 any, estudiants, aturats, membres de famílies nombroses o de monoparentals. Serà necessari acreditar aquestes condicions a la taquilla)
>> Educativa:  2,00 euros (grups educatius)