El Negociat de Dinamitzaci Comunitria desenvolupa activitats d'Intervenci Comunitria en barris perifrics d'aquesta ciutat, amb especial atenci a collectius amb dificultats o en situacions de vulnerabilitat, risc o exclusi social.


Intervenci Comunitria:

Una de les tasques principals d'aquest negociat s la de dinamitzar i coordinar taules de treball compostes per entitats socials, educatives, formatives i sanitries, amb l'objectiu de treballar de manera conjunta per a realitzar projectes interdisciplinaris, compartir objectius i sinergies amb una metodologia d'intervenci comuna.

L'objectiva fi d'aquests projectes s el d'oferir els instruments necessaris que una persona o comunitat requereix per al seu enfortiment personal i collectiu.

Aix mateix, s'impulsen actuacions preventives i d'inclusi des de la perspectiva territorial per a afrontar les necessitats, problemtiques i reptes socials, que reforcen els hbits de convivncia social, faciliten la cohesi i les relacions socials, comunitries i familiars.

El treball comunitari porta realitzant-se des dels anys 90 en la zona oest, grup Sant Lorenzo i des de 2005 en la zona sud amb les associacions venals.

s amb la nova Llei 3/2019, de 18 de febrer, de la Generalitat, de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana i amb el programa de Barris Inclusius de la Conselleria dIgualtat i Poltiques Inclusives, quan s'amplien les accions en les dues zones d'actuaci, oest plaa Urban i sud associacions.


Nous Projectes:

Les activitats continuen estant dirigides a collectius, per a causa de la situaci sanitria actual que impedeix la convocatria de reunions grupals, s'han creat noves metodologies de treball on-line, sense perdre els objectius d'aquest programa de Dinamitzaci Comunitria i creant altres nous amb la innovaci digital.

s a destacar que, arran de la situaci d'allament social, les restriccions de mobilitat i davant la necessitat de connectar a la poblaci d'aquestes dues zones de grups perifrics amb l'Administraci, es crea un nou projecte, el Punt d'Inclusi Digital.

Per a una informaci detallada de les activitats:

Contacte:

Oficina del Negociat de Dinamitzaci Comunitria zona oest
C/ Tinena de Benifass, s/n
Grup Sant Lorenzo (Castell)
Telfon: 964 247 192
email: comunitaria@castello.es

Oficina del Negociat de Dinamitzaci Comunitria zona sud
CM La Ralla, s/n (Castell)
Al costat del C.E.I.P. Guitarrista Trrega
Telfon: 686 316 714
email: comunitaria@castello.es