I. MISSI: El programa de Cooperaci Social i Solidaritat, t com a missi sensibilitzar a la ciutadania sobre la situaci de desigualtat dels pasos en vies de desenvolupament. Aix mateix, gestiona i tramita subvencions destinades a collectius afectats per la pobresa i l'exclusi social en el municipi de Castell, subvencions destinades a la ajuda humanitria i d'emergncia en pasos en desenvolupament, com a conseqncia de catstrofes naturals o provocades per l'acci de l'home, subvencions destinades a projectes de cooperaci al desenvolupament en pasos i poblacions estructuralment empobrits, que realitzen les Organitzacions no Governamentals de Desenvolupament (ONGD), subvencions destinades a projectes d'educaci per al desenvolupament i sensibilitzaci social, aix com gesti i tramitaci de subvencions nominatives destinades a projectes de carcter social i de cooperaci al desenvolupament.

II. VALORS: Els principals valors en els quals es basa el treball del Programa de Cooperaci Social i Solidaritat sn:
 • Professionalitat.
 • Credibilitat.
 • Publicitat.
 • Transparncia.
 • Eficcia.
 • Proximitat.
III. SERVEIS: Els serveis que es presten des del Negociat de Cooperaci Social i Solidaritat s'agrupen en les segents rees:
 1. 1. INFORMACI: A travs d'aquest servei s'informa a les Organitzacions No Governamentals (ONGDs) Locals dels trmits necessaris per a la seua constituci i inscripci en els registres corresponents, aix com de les convocatries de subvencions, requisits, documentaci i justificaci de les mateixes.
 2. Directori d'ONGs
  Directori d'ONGs de la Ciutat de Castell.
 3. 2. SOLIDARITAT I CORRESPONSABILITAT:
  • Subvencions destinades a projectes de cooperaci al desenvolupament. Estes subvencions tenen com objectiu el desenvolupament de projectes de cooperaci al desenvolupament en pasos i poblacions estructuralment empobrits, que realitzen les Organitzacions No Governamentals de Desenvolupament (ONGD) entenent el desenvolupament com un procs multidimensional d'ampliaci de les capacitats i opcions de les persones a travs del qual s'amplien els drets efectius de les persones i s'incrementa el seu grau de llibertat, al poder fer realitat aquells escenaris de vida que considera desitjables.
  • Campanyes de sensibilitzaci per a la Solidaritat: T com a objectiu promoure una ciutadania global generadora d'una cultura de la solidaritat compromesa en la lluita contra la pobresa i l'exclusi, aix com la promoci del desenvolupament hum i sostenible.
  • Concurs Escolar Un altre mn s possible ... per un mn ms just i solidari: L'objectiu s estimular i premiar els treballs relacionats amb la situaci i condicions de vida dels pasos en vies de desenvolupament, aix com la capacitat creativa per a promoure els canvis necessaris que facen possible un mn ms just i solidari.

   Poden concursar els/es alumnes de Tercer Cicle de Primria i de 1er i 2on de l'ESO.  XI Concurs Escolar 2017-2018
  "Un altre mn s possible ... per un mn ms just i solidari"
  .

  >> Fallada dels premis del XI Concurs Escolar 2017-2018 "Un altre món és possible... per un món més just i solidari".
 4. Subvencions destinades al foment de projectes d'Educaci per al Desenvolupament i sensibilitzaci per la solidaritat.
 5. Subvencions destinades a recolzar projectes d'ajuda humanitria i d'emergncia: Estos projectes tenen com objectiu socrrer i atendre a les vctimes de catstrofes naturals o de circumstncies i efectes comparables.
 6. 3. PARTICIPACI EN L'MBIT DE L'ACCI SOCIAL: Subvencions Municipals a les Associacions i Entitats Prestadores de Serveis Socials. Aquestes subvencions tenen com a objectiu recolzar econmicament les activitats i projectes dirigits a atendre la problemtica social de collectius afectats per la pobresa, l'exclusi social, la marginaci i qualsevol forma de discriminaci, contribuint a millorar les condicions de vida d'aquests collectius, prevenint la dependncia, fomentant la seua autonomia, rehabilitaci psicosocial i integraci en la societat.
 7. >> Veure informaci sobre convocatries.

Aquelles persones interessades, poden demanar informaci en:

Menador Espai Cultural.
Localitzaci

Plaa Hort dels Corders, 4.
Telf.: 964 355 475
Fax: 964 355 484