Visió Europea de l´Aigua
Declaració de Castelló

European Water Paternship

European Water Partnership (EWP) és una organització sense ànim de lucre independent d´orientacions polítiques, formada en 2006 per 16 organitzacions europees.

La seva labor consisteix a coordinar iniciatives i activitats en l´àmbit internacional presentant la visió europea en matèria d´aigua així com promoure i difondre projectes i experiències realitzades a Europa.
La seva labor s´estén al sector privat, administracions públiques, ONG i instituts tecnològics.

A més de crear un Grup de treball sobre Aigua i Energia, són coordinadors europeus encarregats de presentar la perspectiva de tots els països de la UE en matèria d´aigua en el 5º Fòrum Mundial de l´Aigua que se celebrarà a Istanbul al març de 2009.

EWP va escollir la Comunitat Valenciana per a reunir als països de la conca mediterrània amb l´objectiu d´establir un debat sobre les necessitats hídricques d´aquests països i arribar a una conclusió que es recollirà en la qual serà denominada "Declaració de Castelló" i que servirà de base per a l´elaboració del document que EWP present en el Fòrum Mundial de l´Aigua a Istanbul sobre la perspectiva europea de l´aigua.

Els països que formen part daquest grup "Mediterrani" són: Portugal, Itàlia, San Marino, El Vaticà, Malta, Eslovènia, Andorra, Croàcia, Montenegro, Albània, Grècia i Xipre, dels quals tots són membres de la xarxa Wateregio de la qual la Comunitat Valenciana és participant i a més: Malta, Eslovènia, Andorra, Montenegro, Albània i Xipre.

El V Fòrum Mundial dAigua tindrà lloc al març de 2009 a Istanbul.
Durant els últims 12 anys, el Fòrum Mundial de lAigua sha convertit en el major esdeveniment en la matèria permetent la interacció entre els agents implicats, entre els quals sinclouen representants polítics, empreses privades i organitzacions no governamentals per a trobar solucions que permetin lús sostenible de laigua sota el lema "Bridging divideixes for Water" (Tendint ponts per laigua).

volver