Pacte entre Alcaldes
Millorar l´eficiència energètica i reduïr l´emissió de gasos


>> Web Oficial Pacte entre Alcaldes
 
El Pacte dels Alcaldes és una ambiciosa iniciativa de la Comissió Europea (Direcció General d´Energia) que reunix el compromís dels alcaldes de les ciutats europees en una xarxa permanent d´intercanvi i aplicació de bones pràctiques en estes ciutats, per a millorar l´eficiència energètica en l´entorn urbà. El Pacte dels alcaldes és la resposta de les ciutats contra el calfament global: el compromís formal de reduir les seues emissions de CO 2 més enllà de l´objectiu fixat per la Unió Europea, del 20%.

A esta iniciativa europea s´han anat adherint altres ciutats de 36 països de tot el món. L´Alcalde de Castelló de la Plana va firmar el Pacte d´alcaldes el 23 de gener del 2009, i en l´actualitat són ja més de 300 els municipis espanyols que han subscrit el Pacte.

El Pacte dels alcaldes consistix en el compromís per part de les ciutats d´anar més enllà dels objectius de la política energètica de la Unió Europea sobre reducció de les emissions de CO 2 per mitjà de la millora de l´eficiència energètica i la producció i ús d´energia més neta. El Pacte dels alcaldes té el seu origen en la VII Conferència Anual ManagEnergy, que va tindre lloc el 29 de gener del 2008 com a part de la II Setmana de l´Energia Sostenible de la Unió Europea. Es va preparar un projecte de text després de dur-se a terme consultes amb moltes ciutats i xarxes temàtiques de ciutats, i es va presentar en el marc d´este esdeveniment. Es va iniciar després la fase d´aplicació del Pacte, i amb este propòsit, la Comissió Europea va obrir un ampli procés de consulta i informació a través dels seus llocs web, inclòs ManagEnergy. Es va afegir llavors un Fòrum sobre el Pacte dels alcaldes per a permetre als actors de l´energia formular les seues observacions sobre el Pacte.

>> Consulta Texte Pacte entre Alcaldes

volver