Està en: INICI > Planetari
En aquesta secció s´inclou la informació de congressos, jornades, simpòsiums i seminaris que es realitzen al Planetari, els directament organitzats per nosaltres i aquells en que l´Ajuntament hi col·labora a través del Planetari.

JORNADES D´ASTRONOMIA

Són un fòrum de reunió de professionals i aficionats al món de l´Astronomia obert a la participació del públic que se celebra anualment. Les dates habituals corresponen al cap de setmana de Diumenge de Rams, cosa que facilita l´arribada d´assistents de tota Espanya. Al 2018 les dates per a les XXVI Jornades d´Astronomia són els dies 23, 24 i 25 de març.

Al llarg d´aquests dies tenen lloc ponències i conferències de diferents temes al voltant de l´Astronomia, com la formació, l´actualitat, els últims descobriments o participacions, la història de la ciència, i un llarg etcètera.

Les inscripcions es realitzen durant el mes anterior a la seva realització.
 • Programa preliminar (gdocs / pdf)
 • Formulari d´Inscripció (obert fins al 21 de març de 2018)
La crònica de les Jornades del 2012 i següents la podeu trobar al bloc Àmbit Científic, de Sergio Mestre. També podeu veure el canal de Youtube amb la majoria dels vídeos de les conferències i ponències. Algunes imatges de les Jornades també les podeu visualitzar a las galeries de José Manuel García ( jorades de 2013, jornades de 2014: divendres, dissabte y diumenge).

JORNADES DE GEOLOGIA

En un dels caps de setmana centrals de febrer, i amb un periode bianual alternant amb les JJ. +Ciència, es realitzen unes jornades de conferències i tallers centrats en la Geologia i les seves Ciències (paleontologia, mineralogia,...). Estan especialment orientades als professors a través del CEFIRE de Castelló. L´edició de 2018 te com a dates els dies 23 i 24 de febrer.

L´organització corre a càrrec del Grup Guix, el CEFIRE de Castelló i el Planetari.
Les inscripcions es realitzen durant el mes anterior a la seva realització i fins al 21 de febrer de 2018.
 • Programa preliminar per a l´edició de 2018 (gdocs, pdf)
 • Formulari d´inscripció (obert en el periode pre-jornades)
Els programes juntament amb altres materials d´edicions anteriors són accessibles en aquest enllaç. També ho són Les Cròniques de les Jornades. A més Jose Manuel García també ha compartit les imatges que va prendre de l´edició de 2014. Poden vore´s en aquests dos àlbums:  imatges del dia 14 i imatges del dia 15.

JORNADeS +CIèNCIA


En un dels caps de setmana centrals de febrer i bianualment es realitzen unes jornades de conferències de divulgació científica. Estan dirigides a la societat en general i al professorat en particular, que pot inscriure´s via CEFIRE de Castelló. La participació es gratuïta.

L'any 2017 vam tindre la segona edició de les jornades els dies 24 i 25 de febrer.

La organizació corre a càrrec del CEFIRE de Castelló i el Planetari.

Les inscripcions se realitzen al llarg del mes anterior a la seua realització.
 • Programa per a l´edició 2017 (pdf) (gdocs)
 • Formulari d´Inscripció (actiu només al període corresponent)
Els programes, cartell i més informació són accessibles a la web de +Ciencia

ALTRES CONFERÈNCIES

Depenent de la presentació d´exposicions i altres esdeveniments tenen lloc conferències puntuals relacionades amb els temes presentats.
 • Jornada de Commemoració de l´any Darwin. 12 de desembre de 2009

  Bicentenario DarwinEn l´any 2009 se celebra el segon centenari del naixement de Charles Darwin i es commemora el 150 aniversari de la publicació de "L´origen de les espècies", llibre que va revolucionar la ciència de l´època i va servir per a explicar conceptes com l´evolució de les espècies.

  El dia 12 de desembre de 2009 per a celebrar aquesta efemèride tindrà lloc en el Planetari una Jornada de Commemoració de l´Any Darwin. Es tracta d´una jornada oberta a tots els interessats i interessades.

  Els professors i professores que vulguen acudir haurien d´inscriure´s a través del CEFIRE de Castelló:
  >> http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=1358499
  Per a la resta de públic l´accés és obert fins a completar l´aforament.

  Programa de la jornada:

  10:00-10:30h Presentació de la Jornada

  10:30-11:30h Trajectòries evolutives de la complexitat biològica. Diego Rasskin (Investigador Ramón i Cajal - Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva . Universitat València)

  12:00 -13:00h
  L´evolució en els tribunals, de Darwin al cas Maeso. Fernando Gonzalez (Departament de Genètica - Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva . Universitat València)

  16:30-17:45h Darwin en els centres educatius/aules:
  >> IES Ribalta. Monogràfic de la revista Ribalta. Francisco Mesquita i Joan Peraire
  >> CEIP Carles Selma. Darwin i l´evolució, un projecte de centre.

  18:00-19:00h El context històric-científic de l´obra de Charles Darwin. Victor Navarro (Institut d´Història de la Ciència "López Piñero". Universitat de València-CSIC)

 • VIII Jornades d´Immersió Lingüística. Dies 8,9 i 10 d´Abril.

  Organitza: servei d´Ensenyament de Valencià de la Conselleria d´Educació

  Més detalls a la Web dels cursos del SEDEV i al díptic de les Jornades

 • Curs "Contratación administrativa...". Dies 23, 28 i 31 de Gener de 2008.

  Organitza: Col·legi Oficial de Secretaris Interventors i Tresorers de l´Administració Local (COSITAL)

  El COSITAL, a fi de cobrir suficientment la gran demanda de formació que suposa l´aplicació de la nova normativa reguladora de la contractació pública, conjuntament amb l´Excm. Ajuntament de Castelló de la Plana, ha organitzat el Curs sobre "CONTRACTACIÓ ADMINISTRATIVA. Les Novetats de la Llei 30/2007, de 30 d´octubre, de Contractes del Sector Públic", a celebrar-se en el Planetari, els dies 23, 28 i 31 de gener de 2008, de 18 hores de durada.

  Des d´aquest enllaç pots obtenir el  Programa del Curs.

 • El seminari "Teràpia Familiar en malaltia crònica i discapacitat". Dies 11 i 12 de gener de 2008.

  El seminari correrà a càrrec del Dr Peter Steinglass i contarà amb traducció simultània.

  Organitza: El Cau, en col·laboració amb la Diputació i l´Ajuntament de Castelló.

  Des d´aquest enllaç es pot accedir a la informació detallada del seminari (pdf).

  El Dr Steinglass és president emèrit i director de l´Institut Ackerman de Nova York. Va estudiar Medicina en la Universitat d´Harvard. És Professor Clínic de Psiquiatria en la Facultat de Medicina Weill de la Universitat de Cornell.

  Ha rebut nombrosos premis i reconeixements pel seu treball en el camp de la salut tant física com mental, inclòs el premi de l´Associació Americana de Teràpia Familiar i de Parella i l´Acadèmia Americana de Teràpia Familiar per la seua contribució a la investigació. Igualment, ha rebut un premi de l´Associació Americana de Psiquiatria per tota la seua trajectòria professional.

  La seua investigació i aportacions sobre l´impacte de la malaltia en la família li ha convertit en un clàssic del camp de la Teràpia Familiar aplicada a la malaltia. El Dr. Steinglass ha escrit més de 90 articles, capítols i llibres en aquest àmbit.

 • I Congrés de Fauna Castellonenca. 19, 20 i 21 d´Octubre de 2007

  Pot obtenir el programa i la fulla d´inscripció en format pdf des d´aquest enllaç.

  Notícies relacionades: Suplement de Medi Ambient de el Periódico Mediterráneo del 24-Oct-2007


 • Seminari Internacional: Programa de Intervenció en Crisis i Trauma. 26 i 27 d’Octubre de 2007.

  Organitza: Diputació de Castelló


 • Curs: La Calitat en l’Arbitratge de Consum . 22 de Novembre de 2007.

  Organitzen: Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Ajuntaments de Castelló i Palència, Diputació de Cadiz i Ministeri de Sanitat i Consum.


 • I Simpòsium de Educació per la Sostenibilitat. 30 de Novembre, 1 i 2 de Desembre de 2007.

  Organitza: Cefire de Castelló.