Està en: INICI > Medi Ambient
La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental i Agricultura de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, a través del Negociat de Gestió Mediambiental, amb la intenció de fomentar la participació de la ciutadania en activitats culturals relacionades amb el medi ambient local i el coneixement dels valors naturals i culturals de Castelló, convoca amb caràcter anual dos concursos oberts a diferents col·lectius ciutadans.

CONCURS ESCOLAR "FIRA DE LA TARONJA"
La “Fira de la Taronja” en una iniciativa municipal encaminada a la promoció dels costums i productes agrícoles tradicionals de Castelló, com l'és el cultiu de cítrics. Com a part d'aquesta iniciativa la Regidoria planteja l'organització del concurs escolar gràfic “Fira de la Taronja”.

El concurs està obert a la participació de tots els alumnes de tots els Centres Docents, de 3º a 6º d'Educació Primària, així com els alumnes dels Centres d'Educació Especial de Castelló. Les obres podran estar realitzades amb qualsevol material d'art plàstic (plastilina, ceràmica, productes reciclats o uns altres) i podrà emprar-se qualsevol tècnica d'expressió artística.

Els premis consisteixen en lots de material escolar per a les classes dels guanyadors de cada categoria, així com premis específics per a aquests.

Els premis es lliuren durant un acte públic, amb l'assistència dels alumnes premiats, estant convidats tots els participants en el concurs. Posteriorment s'organitza una exposició oberta al públic amb les obres seleccionades pel Jurat del concurs, la qual té lloc en l'edifici dels Serveis Agraris Municipals (av. Verge del Lledó, 16 – 1º).

Bases del Concurs Escolar "Fira de la Taronja"


CONCURS DE FOTOGRAFIA DIGITAL "CALENDARI NATURAL DE CASTELLÓ"
Dirigit a qualsevol persona que siga major d'edat, es convoca el Concurs de Fotografia Digital "Calendari Natural de Castelló". Aquest concurs cerca promocionar els espais verds locals, de manera que les fotografies hauran d'haver sigut preses en el Terme Municipal de Castelló i reflectir els seus aspectes mediambientals més rellevants. Amb les fotografies premiades es confecciona un calendari mediambiental per a l'any següent al del concurs, figurant el nom de l'autor de cadascuna de les fotografies.

De totes les fotografies presentades es triaran les dotze fotografies guanyadores, cadascuna representativa de cada mes de l'any.

Les Bases del concurs estableixen 12 premis de 150€ per a les 12 fotografies guanyadores, existint dos premis addicionals d'aquest mateix import, un a la millor fotografia i un altre premi més per a el “millor fotògraf universitari” en el cas que algun dels premiats complisca amb aquesta condició.

Bases del Concurs de Fotografia Digital "Calendari Natural de Castelló".