Borrul per a la ciutadania

Grup Socialista  Dilluns, 17 de Abril de 2017

Antonio Lorenzo, regidor del Grup Municipal Socialista i edil de Gestió Municipal i Seguretat de l'Ajuntament de Castelló, reflexiona sobre l'edifici de la plaça Borrull. Sobre el passat, present i, sobretot, futur de l'antic Palau de Justícia i el cinisme de grups polítics com el PP que van tancar l'immoble i ara que la seua recuperació social avança qüestionen la decisió. Un exemple de la seua gestió pública i de la seua poca cintura política.

Fa quasi deu anys la Generalitat Valenciana va deixar en desús l'edifici que albergava l'Audiència Provincial en la plaça del Jutge Borrull, a Castelló, recorda el regidor socialista Antonio Lorenzo. Les dependències judicials van ser traslladades a la nova Ciutat de la Justícia i la que fins llavors havia sigut la seua seu començava un llarg procés d'abandó i deterioració. Quasi dotze mil metres quadrats en el centre de la nostra ciutat deixats a l'albur del pas del temps. Ni el Consell ni el govern municipal, liderats fins a 2015 pel Partit Popular, van saber què fer amb ells. I si ho van saber, no van voler donar-li cap utilitat social.

Ara ambdues administracions han decidit rescatar aqueix espai públic per a la ciutadania, apunta l'edil. Treballant de forma mancomunada per a regenerar l'edifici i rehabilitar-ho com un nou centre administratiu. Allí es concentraran els serveis de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i els serveis de benestar i solidaritat social de l'ajuntament. I altres departaments municipals i autonòmics. Per a donar un millor servei públic i per a fer-ho més eficientment. Aqueix és el mandat de l'alcaldessa Marque i del president Puig i en aqueixa adreça estem treballant.

Encara és prompte per a parlar de terminis però hem començat ja el compte arrere. Per descomptat estem molt més prop de que l'emblemàtic edifici de Borrull recobre la seua funció social del que mai vam estar amb els governs de la dreta. Per açò produeix vergonya aliena llegir i sentir als qui tant temps van tenir per a fer el que estem fent nosaltres falòrnies i mentides sense fi sobre aquest projecte. Les ciutadanes i els ciutadans castellonencs tenen dret al fet que les administracions públiques estiguem al seu servei. Plenament, sense renúncies, defensa el socialista Antonio Lorenzo.