Castell intensifica les ajudes d'emergncia social

Grup Socialista  Dimecres, 19 de Abril de 2017
El socialista José Luis López explica que el primer trimestre s'ha tancat amb un volum de prestacions que aconsegueix els 900.000 euros.

La Regidoria de Benestar Social, dirigida pel socialista José Luis López, ha intensificat les prestacions concedides en matèria d'emergència social. El volum de les ajudes ascendeix a quasi 900.00 euros sol en el primer trimestre de 2017. El nombre d'ajudes assignades ha passat de 1.724 en el primer trimestre de 2016 a 2.366 mentre que el valor econòmic de les mateixes ha passat dels 570.000 als 868.000 euros en el mateix període de temps.

L'edil socialista José Luis López explica que "les raons d'aquest creixement van lligades a un empobriment general de la població, és a dir, cada vegada hi ha més treballadors pobres que amb els sous que s'estan cobrant no arriben a poder cobrir algunes de les necessitats més bàsiques". I recorda l'aposta del Govern Municipal, liderat per la socialista Empare Marque, per atendre amb caràcter prioritari l'emergència social.

Parlem d'alimentació i higiene, menjador escolar per als fills, lloguer d'habitatge i un creixement notable en el pagament de deutes de subministrament d'aigua, gas i electricitat, la qual cosa ha vingut a denominar-se pobresa energètica. Precisament aquesta última, la pobresa energètica, aglutina les prestacions que més creixen des de Serveis Socials, unes ajudes que encara no s'abordava en 2015 i que ha anat avançant a gran velocitat a partir de la seua implantació en 2016.