Rafa Sim: "No s tic ni esttic que se pague les copes a ning amb els diners de tots"

Grup Socialista  Dimecres, 17 de Maig de 2017

El portaveu socialista de Castelló pregunta a la portaveu del PP si es va fumar algun Faria pagat amb fons municipals.

El portaveu socialista en l'Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, assegura que "no és ètic, ni estètic que amb els diners de tots un Ajuntament li pague les copes a ningú, siga regidor de govern o siga qui siga". Simó ha realitzat aquestes declaracions després de conèixer-se que el Partit Popular va pagar cubates, puros i fins a xiclets amb diners públics de l'Ajuntament de Castelló durant les festes de la Magdalena. En alguns anys, les despeses en consumicions rondaven els 2.000 euros.

"Açò és el que passa quan un partit es creu que les institucions són el seu quiosquet particular. Pot no ser una gran quantitat, però és una desvergonya enorme". "Els regidors hem de donar exemple i pagar les despeses de la nostra butxaca", afig Simó, qui ressalta que des de 2015 fins ara, el Govern del Pacte del Grau s'ha imposat l'austeritat i el control de la despesa pública en totes les seues accions.

Simó ha preguntat a la portaveu popular, Begoña Carrasco, "si es va fumar algun Faria pagat amb fons municipals". "Els populars haurien de demanar disculpes a la ciutadania i assumir responsabilitats". "Ens agradaria escoltar el que han de dir Carrasco, Pérez Macián, Moliner i Sales, regidors que van estar en aqueixa etapa. Volem saber si els sembla ètic aquesta forma de governar i si aqueix és el projecte que tenen per a Castelló".

Els regidors del PP van carregar a la partida de despeses d'Alcaldia desenes de factures per consumició de begudes alcohòliques, tabac i aperitius. La major part d'aquestes despeses es van produir entre els anys 2009 i 2012, amb Alberto Fabra i Alfonso Bataller en l'alcaldia, i en la major part dels casos durant la celebració de les festes de la Magdalena.

Entre els tiquets que es van pagar amb fons municipals hi ha desenes de consumicions de gintonics, whisky, cava, xopets, va venir, cigalós i cerveses. A més, es van pagar amb diners públics almenys 6 caixes de Farias, a 45 euros cadascuna. Entre aquestes despeses del PP hi ha també uns altres, com a entrepans, cafès, tallats i rosquilletes. També consta l'existència d'un tiquet de 2,20 euros de tres paquets de xiclets.

Els regidors del PP van arribar a gastar quasi 1.900 euros en alguna edició de les festes de la Magdalena. En 2009 es van gastar 1.546 euros. En 2010 van ser 1.896 euros. I en 2011 es van carregar despeses d'1.849 euros. L'actual equip de govern ha reduït al mínim les despeses d'alcaldia. En les festes de la Magdalena de 2016 no es va carregar ni un euro a aquesta partida.