Espanya: "Les tisores de Mar arriben a la cultura i retallen tradicions"

Grup Popular  Divendres, 14 de Juliol de 2017La regidora popular, María España, demana al conseller de Cultura, Vicent Marzá que aclarisca si va a permetre als col·lectius del 'món de la festa' utilitzar el Teatre Principal de Castelló per seguir realitzant els seus actes, com han fet sempre.

La polèmica ha saltat amb l'anunci de la nova programació cultural que passarà a elaborar-se des de València, després d'acomiadar a 6 treballadors de l'antiga CulturArts (avui Institut Valencià de Cultura IVC).

España: "Han hagut de rectificar després d'haver donat llargues als Cavallers de la Conquesta, als que van demanar que buscaren un altre emplaçament per a la proclamació de Na Violant d'Hongria, perquè l'Institut Valencià de Cultura té previst incorporar una nova programació cultural".
 
"Què decisió prendrà el conseller Vicent Marzá quan vulguen els col·lectius de teatre local utilitzar l'escenari del Principal -com han fet sempre-, o amb els lliuraments de premis que organitzen les associacions de la ciutat, o amb la imposició de bandes?

Espanya: "Des de València menyspreen les nostres tradicions, infravaloren la importància dels esdeveniments organitzats per col·lectius locals que tradicionalment sempre han utilitzat edificis emblemàtics de la nostra ciutat, com és el Teatre Principal. Això és el que passa quan es programa des de València desconeixent la singularitat de les nostres tradicions ".