"Juego de chollos" article de Xavi del Seor.

Grup Castelló en Moviment  Dimarts, 8 de Agost de 2017

Des de sempre, per capbussar-me, he preferit la mar a les piscines, així que he hagut de buscar en les hemeroteques per saber que sota el regnat de Carlos Fabra, l'any 2003 la Diputació va decidir traslladar les velles instal·lacions de l'Av. de la Mar i privatitzar la piscina provincial malgrat les protestes ciutadanes.

La Diputació va construir les noves instal·lacions a major glòria de Cándido Carvajal, entrenador personal de Fabra, que va ser agraciat amb l'explotació de la piscina a través d'una UTE participada pels gestors de la piscina del club de golf "La Coma". Res de nou sota els dominis del fabrisme com tampoc era nou que qui signara la resolució fóra algú de la confiança del sàtrapa, en aquest cas Rafael Cecilio, aleshores director del patronat d'esports d'Alcobendas, ajuntament investigat per la Púnica i que podria tindre ramificacions a Castelló, segons l'UCO. Per l'explotació d'aquest servei públic, entre 2003 i 2014 l'UTE va abonar 660 mil euros en concepte de canon, un xollo si pensem que les instal·lacions ens havien costat 6,5 milions d'euros pagats a escot per la ciutadania.

El 2014, amb Moliner al capdavant de la Diputació, dos de les tres empreses que explotaven la piscina van abandonar l'UTE deixant en solitari l'empresa de l'entorn de Fabra, Aguagest, que ja acumula deutes de 400 mil euros per impagaments a l'ajuntament per l'IBI i recollida de deixalles, un dels motius que els ha portat a declarar-se en concurs de creditors, encetant un nou conflicte per la gestió de la piscina. Aquesta demostració de malbaratament de recursos públics i de gestió dolenta del PP, no han estat suficients perquè Moliner aposte per la gestió pública directa o pels convenis amb empreses de l'economia social per tal que empreses privades no traguen plusvàlues dels recursos públics, tal i com proposem CSenM, sinó que amb l'aval de C's i Compromís, el president de la Diputació insisteix en l'estratègia del PP de seguir afavorint a les elits i al seu entorn assumint les pèrdues amb diners públics i privatitzant els beneficis. Estarem alertes a la nova entrega de "Juego de Chollos", a vore en mans de qui acaba la piscina en aquesta ocasió.

Xavi del Señor,
portaveu de Castelló en Moviment.

Segueix-nos:  Web  Facebook  |  Twitter.