Cs lamenta que per negligncia de Lorenzo l'informe solament es base en hiptesis i no aporte proves concloents a la recerca

Grup Ciudadanos-Castellón (C's)  Divendres, 6 de Octubre de 2017

·Vidal es pregunta "si la conseqüència de l'assumpció de responsabilitat del regidor de Seguretat és la seua dimissió"

Castelló, divendres 6 d'octubre de 2017. El portaveu de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de Castelló, Vicente Vidal, ha valorat l'informe de la Policia Local de Castelló i, en aquest sentit, ha lamentat que "per culpa la de la negligència del responsable de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, l'informe de la Policia Local sobre l'incident del passat dissabte en el qual un assaltant va accedir a l'Ajuntament per a defensar una acció il·legal, només es base en hipòtesi i no puga aportar cap prova concloent a la recerca". "És inacceptable que les càmeres de seguretat no funcionaren i suposa una fallada greu de seguretat del que és responsable Lorenzo", ha indicat Vidal. "El propi Lorenzo ha dit en roda de premsa que assumia tota la responsabilitat d'aquesta fallada de seguretat, que ell mateix ha qualificat com a greu, i des de Ciutadans ens preguntem quin és la conseqüència d'aqueixa assumpció de responsabilitat: va a dimitir sí o no?", s'ha preguntat el portaveu, qui ha indicat que "Cs no accepta un mea culpa buit perquè açò no són els REC en els quals Lorenzo demana perdó una vegada i una altra". "Ací estem parlant de la seguretat de la casa consistorial i per tant, de tots els castellonencs", ha destacat Vidal.

Així mateix, el regidor ha recriminat a Lorenzo que "haja admès que en accedir al Govern, el bipartit va determinar que existia una deficiència de seguretat en l'Ajuntament i més de dos anys després, la situació seguisca igual, sense que hagen canviat ni millorat el sistema, assegurant que encara estan en açò". Així, el portaveu ha reprovat "la deixadesa inacceptable per part de l'equip de Govern, que ha generat o mantingut una vulnerabilitat en l'edifici municipal evidenciada amb l'assalt de la setmana passada".

En aquest mateix sentit, Vidal ha criticat que, "tal com ha assegurat en la seua intervenció l'Intendent Cap, José Luis Carque, fins a ahir mateix no es va analitzar el problema de les càmeres de seguretat i es va solucionar la seua fallada". "Estem veient, per tant, tot un rosari d'irresponsabilitats davant les quals Lorenzo ha assegurat que assumeix la responsabilitat però de moment només només de boca", ha recalcat el portaveu.

Finalment, l'edil ha incidit en "les contradiccions d'un bipartit al que qualsevol crisi li supera, en afirmar-se en roda de premsa que la recerca en la qual es basa l'informe només cercava determinar la bretxa de seguretat de l'Ajuntament i no com va ocórrer l'incident, quan suposadament l'Executiu intentava aclarir el succeït".

Pots seguir tota l'activitat de Cs en Ciutadans Castelló