Cs de Castell sollicita un informe sobre l'adequaci esttica dels banys de la Pau

Grup Ciudadanos-Castellón (C's)  Diumenge, 12 de Novembre de 2017

·Zamora demana que "siguen els experts municipals els qui indiquen si els nous banys s'adapten o no a l'Ordenança aprovada"

Castelló, diumenge 12 de novembre de 2017. L'edil de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de Castelló Jose Antonio Zamora ha informat que "Cs ha sol·licitat un informe tècnic d'experts en Cultura i Patrimoni i Urbanisme sobre l'adaptació i l'ajust estètic dels nous banys de la Pau a les característiques estètiques i arquitectòniques de la zona i la seua desentone o no del conjunt en què estan situats". En aquest sentit, Zamora ha explicat que "Cs demana que siguen els experts municipals els qui indiquen si els nous banys de la Pau s'adapten o no a l'Ordenança de Policia d'Edificació aprovada, atès que el projecte elaborat per a la seua construcció no fa referència a aquesta normativa urbanística".

"Per a açò, Cs ha presentat una proposició en la qual es demana també, que en cas que l'informe indique que no es guarda coherència estètica, els banys instal·lats en La Pau se substituïsquen per uns altres que sí ho facen", ha indicat Zamora, qui ha aclarit que "l'ordenança de Policia d'Edificació explicita que l'Ajuntament podrà oposar-se, previ informe tècnic, a l'execució dels projectes que constituïsquen un atemptat estètic o resulten impropis del seu emplaçament". "En cas que els banys de la Pau hagen de ser substituïts, des de Ciutadans demanem que es realitze un concurs entre experts per a dissenyar els nous banys", ha afegit l'edil.

"Ciutadans porta mesos traslladant les queixes veïnals que els banys instal·lats no estan concordes ni a l'estil modernista del quiosc ni al teatre del segle XIX d'estil italià clàssic, un binomi que s'ha convertit en punt clau no solament per al turisme sinó també per a l'orgull dels castellonencs", ha destacat el regidor. "La resposta del Govern va ser que es tracta únicament d'una opinió, quan la veritat és que respon a una demanda dels veïns de Castelló que, després de dècades d'insensateses estètiques i falta de control per part de l'Administració Local, valoren la importància de cuidar i conservar el paisatge urbà", ha recordat Zamora.

Pots seguir tota l'activitat de Cs en Ciutadans Castelló