Ciutadans (Cs) exigeix al bipartit que paralitze la segregaci de comeros basada en la llengua que empren

Grup Ciudadanos-Castellón (C's)  Divendres, 1 de Desembre de 2017

·Vidal demana "ajudes i facilitats per a autònoms i comerciants, en lloc de separar-los en establiments de primera o de segona"

Castelló, divendres 1 de desembre de 2017. El portaveu de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de Castelló, Vicente Vidal, ha exigit al bipartit que "paralitze la segregació de comerços basada en la llengua que empre cada establiment, com pretenen fer amb el Troballengua". "El que els comerciants i autònoms necessiten són ajudes i facilitats de tràmits, no separar-los en establiments de primera o de segona depenent de si parlen valencià o no", ha indicat el regidor.

"El bipartit castellonenc vol reeditar amb els nostres comerços la imposició que es va proposar Marzà en els col·legis", ha assenyalat el portaveu. "Si els alumnes que triava valencià eren els avançats, ara ho seran els comerços que atenguen en aquesta llengua, enfront dels alumnes o comerços als quals consideren bàsics o de menor valor", ha explicat l'edil. "Però en aquest cas, l'amenaça per no triar el valencià no és tenir menys hores d'anglès, sinó la no promoció del teu comerç per part de l'Ajuntament", ha afegit el portaveu.

Així doncs, Vidal ha insistit que "s'hauria de facilitar a tots els comerços la possibilitat d'aprendre valencià però mai assenyalar a qui no ho parla perquè té el dret legal d'utilitzar el castellà" i ha reiterat que "Ciutadans defensa la llibertat dels comerciants a expressar-se en qualsevol de les dues llengües cooficials i la defensa d'ambdues".

Finalment, el portaveu ha reclamat a l'equip de Govern que "se centre en els problemes reals dels veïns i no a crear més, quan a més són propostes que sols generen distincions entre castellonencs i confrontació".

Pots seguir tota l'activitat de Cs en Ciutadans Castelló