Carrasco denuncia el sectarisme de Comproms i Marco en voler retolar els carrers noms en valenci

Grup Popular  Diumenge, 7 de Gener de 2018El Grup Municipal Popular defensa la coexistència de les dues llengües oficials a la denominació dels carrers, tal com existeix actualment. La seua portaveu, Begoña Carrasco, denuncia el sectarisme de Compromís i Marco en voler eliminar el castellà de la llista de carrers. Considera innecessari i radical el canvi que el bipartit vol imposar amb la nova ordenança municipal reguladora de vies i espais públics, utilitzant només el valencià.
Els populars adverteixen una clara discriminació cap al castellà i cap als que opten lliurement per l'ús d'aquesta llengua oficial. "No respecta el bilingüisme oficial de la Comunitat Valenciana i relega a un pla inferior al castellà".
"Si volem promocionar la cultura i la riquesa lingüística que tenim, eliminar el castellà llista de carrers no sembla ser la millor opció. La promoció del valencià i del castellà ha de fer-se per igual, ja que totes dues són oficials i és el que ja tenim. La majoria dels carrers de Castelló apareixen escrits en les dues llengües ".
"Aquesta persecució del castellà va lligada al sectarisme dels que ja han demostrat en comptades ocasions que estan disposats a imposar el valencià per la força, coartant la llibertat d'elecció de cada un impedint expressar-se en la llengua que preferisca, ho han fet amb el decret del plurilingüisme que és un xantatge lingüístic que busca afavorir el valencià desprestigiant al castellà ".
"Està clar que la vara de mesurar de PSOE i Compromís no és igual per a tots. El nom actual dels carrers ja compleix amb la promoció de les dues llengües oficials. La imposició d'una d'elles no és el camí "