El PP exigeix l'ordenana de solars que es va aprovar al Plenari a proposta dels populars

Grup Popular  Dissabte, 6 de Gener de 2018El Grup Municipal Popular insta el bipartit a no retardar més la redacció de l'ordenança de solars abandonats, per donar resposta a les denúncies veïnals per l'acumulació de mala herba i residus en determinades parcel·les que acaben convertides en focus d'insalubritat i proliferació de rosegadors, insectes i altres animals.

El compromís de redactar aquesta ordenança es va aconseguir després de l'acord plenari a l'octubre de 2016, a proposta del PP, i al gener de 2018 encara no s'ha materialitzat. Els populars van presentar al bipartit i la resta de grups polítics un text consensuat amb les associacions de veïns representades per la coordinadora COASVECA, perquè servira de punt de partida en la redacció d'un instrument normatiu que acabara amb la insalubritat dels solars de la ciutat .

La portaveu popular, Begoña Carrasco, recorda: "A l'octubre de 2016, vam estar tots d'acord en considerar-ho una prioritat que donava resposta als veïns, però ha passat tot el 2017 i ni PSOE, ni Compromís han treballat per posar-la en marxa".

Cal recordar que les queixes veïnals han anat en augment per la proliferació de mosquits, paneroles, rates i brutícia acumulada en els voltants d'habitatges, moltes d'elles en el Grau. Veïns no conceben caminar pels carrers sortejant rosegadors i escombraries.

La proximitat dels solars -on hi ha rates i altres insectes- als col·legis eleven la preocupació dels pares que exigeixen mesures urgents per acabar amb aquest problema.

"Esperem que entre els propòsits del bipartit per al 2018 estiga la redacció de l'ordenança municipal que pose fi a la situació ue prové en part de l'estat en què es troben determinats solars, terrenys amb tanques inexistents o en males condicions, on la manca de manteniment ha portat a una situació indecent i insalubre ".