Vidal: "El canvi de nom de la ciutat s un altre captol de la poltica d'odi al castell del bipartit"

Grup Ciudadanos-Castellón (C's)  Dilluns, 5 de Febrer de 2018

·El portaveu de Cs reclama a l'Executiu local que "mantinga el topònim bilingüe i se centre en els problemes reals de Castelló"

Castelló, dilluns 5 de febrer de 2018. El portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de Castelló, Vicente Vidal, ha assegurat que "el canvi de nom de la ciutat és un altre capítol més de la política d'eliminació del castellà que està imposant el bipartit i que no respon a objectius històric ni lingüístics sinó de radicalisme polític". "Primer van anunciar l'eliminació del castellà en el nom dels carrers, després van segregar als comerços entre els quals parlen valencià i els que no i ara volen eliminar també el nom de la ciutat en castellà quan el topònim bilingüe està d'acord al nostre Estatut i la nostra Constitució", ha recordat el portaveu, qui ha demanat a l'equip de Govern castellonenc que "se centre d'una vegada en els problemes reals dels castellonencs".

"Des de Cs recolzem que es fomente l'ús del valencià, però no a costa d'eliminar l'altra llengua cooficial", ha indicat el regidor i ha apostat per "defensar la convivència d'ambdues llengües, una realitat que a Castelló no estava en dubte abans de l'arribada del bipartit". "Si tant el nom de les vies com el topònim només estigueren en castellà, seríem els primers a recolzar que es poguera també en castellà, però estant ja en dos idiomes, eliminar un només respon a una política radical nacionalista que a més suposarà més despesa pública per a adaptar-ho", ha conclòs Vidal.