El PP negocia un text de consens per salvaguardar l'activitat turstica i de restauraci de les Tasques

Grup Popular  Diumenge, 11 de Mar de 2018

El Grup Municipal Popular, a través del Grup Parlamentari Popular a les Corts Valencianes, negocia amb la resta de formacions polítiques una modificació de l'article 69 de l'actual Llei de Salut autonòmica amb l'objectiu de preservar l'activitat turística i de restauració de les Tasques de Castelló i altres enclavaments similars a la Comunitat Valenciana.

La portaveu popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, defensa la necessitat d'acordar un nou text durader que determine, sense mitges tintes, els espais de tradició gastronòmica i turística susceptibles de gaudir de singularitat, com són les Tasques, contemplant la millor manera de compatibilitzar oci i descans.

"La nostra proposta de modificació és clara davant d'altres on la redacció planteja dubtes legislatius, donant peu a múltiples interpretacions que portarien problemes en la seua aplicació".

La proposta de modificació dels populars planteja autoritzar el consum de begudes alcohòliques de menys de 20 graus, a la via pública, << a les zones contigües als establiments amb tradició gastronòmica instal·lats en espais tradicionals o emblemàtics de les ciutats, dins l'horari , condicions i delimitació d'espai que es marquen per les diferents corporacions locals >>, a través d'ordenances municipals.

"Concedir aquesta singularitat a << ... determinats llocs de la via pública ... >> com proposa el text de PSOE, Compromís i Podem resulta ambigu i podria provocar una allau de situacions excepcionals a la Comunitat Valenciana, perquè qualsevol zona amb locals de restauració podria reclamar que s'autoritze beure alcohol en els seus carrers ".

A més, la seua proposta de modificació parla d'ordenances municipals i de normes d'aplicació, que no queden clarament definides. El PP estén la mà a seguir negociant i dialogant a la recerca del text que millor atenga les necessitats que plantegen espais com Les Tasques de Castelló.

"Després de la sentència del Suprem, que es retrotrau a l'ordenança municipal de març de 2012, donant la raó al PP que va considerar en aquell moment les Tasques com una zona excepcional, exempta de la prohibició general de beure alcohol  en la via pública, s'ha de seguir avançant en la modificació de la llei de salut pública, perquè és la clau per a salvaguardar un espai emblemàtic i estendard de l'oci, la tradició, la cultura, el turisme i la gastronomia de la nostra ciutat, com són les Tasques".