El PP mostra el seu suport a la tradici taurina i rebutja la moratria del segon metge a 'Els Bous al Carrer'

Grup Popular  Divendres, 9 de Mar de 2018El Grup Municipal Popular mostra el seu suport a la Fira Taurina de la Magdalena, que constitueix una senyal d'identitat per a la capital i que suposa un atractiu per a milers d'aficionats, així com un revulsiu econòmic per a la ciutat. D'aquesta manera mostra el seu total suport a la tradició, davant dels que volen fer desaparèixer els festejos taurins com els bous al carrer, imposant el requisit el segon metge.

Per al regidor Vicente Guillamón, " la moratòria que va ser aprovada al febrer en Les Corts suposa allargar el malestar i la incertesa sobre el requisit d'un segon metge, que posarà en risc la continuïtat dels bous al carrer».

"Una vegada més tornen a donar l'esquena a les associacions i colles taurines que demanaven la seua derogació. PSOE, Compromís i Podem ignoren als taurins i posen en risc la continuïtat d'estos festejos ".

La tradició taurina està molt arrelada a la província, amb 6.000 festejos a l'any, que generen 30 milions d'euros.

"Exigir un segon metge és només un estratagema per posar-se'l cada vegada més difícil als organitzadors, que no van a poder suportar els costos econòmics, havent de deixar d'organitzar-los".

"El PP està a favor de la llibertat, a favor de conservar i de respectar les tradicions.

En l'actualitat, en Castelló, es desenvolupen espectacles taurins a les Festes de Sant Pere del Grau, les quals són Festes d'Interès Turístic Autonòmic, a les Festes del Barri del Serrallo, i són l'element principal de la Festes del Grup Rosari, Barri de Sant Agustí i Sant Marcos i en Barri de Benadressa. En altres ocasions s'han celebrat també als barris Tombatossals, Reis o Perpetu Socors.