Cs espera que amb la Llei de Salut de la Comunitat es reconega la singularitat de les Tasques com ha fet el Tribunal Suprem

Grup Ciudadanos-Castellón (C's)  Diumenge, 11 de Mar de 2018

· Vidal: "Les queixes dels hostalers per la pèrdua de clients e ingressos demostren la necessitat de les mesures plantejades per Cs"

Castelló, diumenge 11 de març de 2018. El portaveu de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de Castelló, Vicente Vidal, ha manifestat "Cs espera que la Llei de Salut de la Comunitat Valenciana reconega la singularitat de les Tasques com ha fet el Tribunal Suprem". "Des de Cs esperem que la doctrina del Suprem per a anul·lar la sentència de prohibició d'alcohol en els carrers de les Tasques, una decisió que celebrem, es reflectisca també en la Llei 10/2014 de Salut de la Comunitat Valenciana, a la qual Cs ha presentat esmenes, per a protegir la singularitat dels enclavaments tradicionals i turístics com aquest, amb quasi 50 anys d'història", ha indicat Vidal. "Després de la resolució del Tribunal Suprem, l'acceptació d'aquesta esmena per a autoritzar el consum en zones gastronòmiques amb tradició seria la solució més coherent", ha recalcat el portaveu.

"Fa 25 anys en la normativa municipal ja es preveia l'excepcionalitat en la zona de les Tasques", ha recordat l'edil i ha afegit que "des de Cs defensem la necessitat de preservar activitats de la cultura social i potenciar el turisme de la nostra ciutat, al mateix nivell que s'intenta en altres províncies, contemplant les singularitats de cada municipi".

D'altra banda, el portaveu del grup municipal Cs ha remarcat que "les queixes dels propietaris de les Tasques, per la pèrdua de clients i ingressos, demostren que les mesures plantejades per Cs han de ser impulsades com més prompte millor". "La taula del soroll, impulsada per Cs, és el fòrum en el qual s'ha de cercar solucions per a respectar el dret al descans dels veïns sense oprimir ni al sector de la restauració ni al consumidor, com, per exemple, l'impuls d'ajudes municipals per a insonoritzar les cases", ha apuntat el regidor. "Així mateix, si l'Ajuntament ordena tancar abans les terrasses, ha de rebaixar-los justa i proporcionalment les taxes als negocis afectats", ha conclòs el portaveu.

Pots seguir tota l'activitat de C's en Ciutadans Castelló