Vidal: "No es pot recuperar un topnim que no s'ha perdut"

Grup Ciudadanos-Castellón (C's)  Diumenge, 13 de Maig de 2018

·El portaveu de Ciutadans (Cs) de Castelló aclareix que "l'única pretensió del bipartit és eliminar el castellà generant una polèmica estèril"

Castelló, diumenge 13 de maig de 2018. El portaveu de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de Castelló, Vicente Vidal, ha assegurat que "no es pot recuperar el que no s'ha perdut, en relació al mantra repetit pel bipartit sobre 'recuperar' el nom de la ciutat". "Castelló de la Plana existeix com a nom oficial per Decret del Consell des de 1982, per tant, l'única pretensió del bipartit és eliminar el castellà generant una polèmica estèril en un tema que mai havia suposat un desvetllament per als veïns de la nostra ciutat", ha explicat el portaveu.

"Els castellonencs tenen altres prioritats com l'Ocupació, la neteja de la ciutat, l'Educació o la Sanitat, que són les vertaderes preocupacions dels ciutadans de Castelló", ha manifestat Vidal, qui ha remarcat que "des de Ciutadans seguirem defensant la llibertat dels castellonencs d'utilitzar la llengua cooficial que vulguen i la variant del topònim que desitgen a cada moment, malgrat el corró que pretén passar el Pacte del Grau" i ha defensat que "es puga gaudir de les dues llengües". Finalment, el portaveu ha lamentat que "el bipartit haja dividit a la societat castellonenca amb un problema artificial, generant discòrdia i convertint a la llengua, nexe d'unió familiar, social, cultural o econòmica, en un arma per a separar".

Pots seguir tota l'activitat de C's en Ciutadans Castelló