Garcia i Alcaraz posen en relleu els avanos en transparncia i participaci del govern de l'Acord del Grau

Grup Compromís  Dimarts, 15 de Maig de 2018

El portaveu de Compromís per Castelló ha criticat la manca d’una "cultura de dades obertes i de transparència activa" a les administracions quan van començar a governar

El regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia, es va reunir amb Manuel Alcaraz, Conseller de Transparència, i el seu equip. La trobada s’ha fet amb la intenció de "valorar com han anat aquests tres anys de govern en els àmbits de transparència i participació", ha explicat Garcia.

La reunió ha abordat els objectius i reptes del grup municipal Compromís a Castelló en qüestions de transparència. El regidor de Compromís per Castelló a l’Ajuntament ha destacat una visió comuna amb el Conseller: "Ens vam trobar amb administracions que partien de ben poc". Garcia ha assenyalat que encara que sí que hi havia legislació, "no hi havia una cultura de dades obertes ni de transparència activa". A més a més, "tampoc hi havia una conscienciació per tenir una cultura ètica", ha criticat el portaveu del grup municipal. Un exemple que ha comentat el portaveu del grup municipal ha sigut el fet que "les Relacions de Llocs de Treball (RLT) no estaven adaptades per a tindre gent que s’encarregara d’analitzar i gestionar dades".

La participació ciutadana també ha sigut un dels temes tractats a l’encontre. Garcia ha remarcat que en aquesta matèria també van trobar dificultats. De fet, "la participació es limitava a determinats espais", ha demandat. Tanmateix, a la reunió s’ha posat en relleu tot allò en què s’ha avançat en matèria de participació. De fet, el govern de l’Acord del Grau ha volgut incentivar-la amb iniciatives com el procés obert del Pla General Estructural en què les castellonenques i els castellonencs han pogut fer al·legacions i formar part del mateix amb les seues propostes.

També s’ha debatut i compartit postures sobre quines són les qüestions que interessen a la ciutadania. Garcia remarca: "S’ha de tenir en compte que moltes vegades sobrecarreguem d’informació". Per aquest motiu, ha sigut necessari "comentar quines són les noves estratègies de participació, i sobretot, quines són les nostres exigències", ha matisat el regidor de Transparència i Modernitat. A més a més, ha volgut destacar que la reunió ha servit per a adonar-se’n que partien de zero, però que "es vol arribar lluny i hi ha transformacions que requereixen calma i anar pas a pas".