Comproms per Castell es reuneix amb la UTE FCC-Fobesa per conixer la situaci del servei de neteja de Castell

Grup Compromís  Dimarts, 15 de Maig de 2018

El portaveu del grup municipal, Ignasi Garcia, ha remarcat la importància d’oferir tota la informació a la ciutadania sobre el servei i el seu cost "per tal de ser un govern obert"

Els regidors de Compromís per Castelló han mantingut un encontre amb representants de Fobesa i FFC, les dues empreses que conformen la UTE que s’encarrega de la recollida de residus a la ciutat, així com la neteja de les platges i la gestió dels ecoparcs.

Ignasi Garcia, regidor a l’Ajuntament de Castelló, assenyala: "El motiu de la visita era, sobretot, obtenir eixe coneixement que resulta obligatori per a tots els polítics i les polítiques de com funcionen els nostres serveis". A més a més, ha remarcat que la UTE és el principal contracte que té l’Ajuntament de Castelló quant a serveis. L’any passat, el 2017, aquest servei va suposa quasi 17 milions d’euros; el 10% del pressupost total de l’Ajuntament.

Per aquest motiu, "és necessari saber quina és l’assistència que s’està donant a la ciutadania" remarca Garcia. Des de la coalició es considera imprescindible conèixer tota la informació sobre el servei i el seu cost, i traslladar-ho a les castellonenques i als castellonencs per tal de ser un govern obert.

El portaveu de Compromís per Castelló indica que uns dels temes clau en el qual han incidit els regidors a la reunió és l’ecoparc. En concret, quant a "la seguretat, el risc ecològic i la necessitat d’avançar en la recollida selectiva d’origen", matisa Garcia.