Sorl: "Negociarem qualsevol esmena als PGE que siga beneficiosa per als pobles de Castell"

Grup Compromís  Dimarts, 15 de Maig de 2018

La diputada de Compromís en el Congrés denuncia la "inversió insuficient" per fer realitat la connexió entre Castelló i Vinaròs

Garcia assenyala que els eixos bàsics de les esmenes de la ciutat de Castelló són les infraestructures, reivindicacions històriques culturals i qüestions relacionades amb el medi ambient

Marta Sorlí, diputada de Compromís al Congrés per la demarcació de Castelló, ha exposat hui, junt amb Ignasi Garcia, portaveu de Compromís per Castelló, la posició de la coalició enfront dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). A una roda de premsa tots dos han volgut explicar les esmenes que s'han presentat a aquests. "Ens agradaria apropar-ho al dia a dia dels pobles de Castelló", ha indicat Sorlí.

El portaveu de Compromís per Castelló ha comentat que els eixos bàsics de les esmenes de la ciutat de Castelló passen per "infraestructures, reivindicacions històriques com l'Arxiu Provincial o la biblioteca en el districte sud, i medi ambient". En relació a l'últim punt, ha assenyalat que s'ha presentat una esmena per encetar la reversió de Muntanya Negra, la qual va estar acordada al darrer Ple.

L'objectiu de les seues iniciatives per esmenar els PGE és "pal·liar el maltractament als nostres pobles", defensa Sorlí. A més, la diputada de Compromís al Congrés ha explicat que "es negociarà amb qualsevol partit mentre siga beneficiós per a Castelló". "Esperem poder parlar i que les formacions que estan presentant uns pressupostos antivalencians – PP i Ciutadans - es disposen a asseure's amb nosaltres per veure quines millores podem fer, per a negociar i per a poder arribar a acords" ha adherit. No obstant això, de moment tan sols han pogut pactar les esmenes amb el Partit Socialista i Podem. "S’han traslladat al PP i a Ciutadans perquè les valoren i, per descomptat, les han rebutjat", ha lamentat. 

Garcia ha denunciat: "El govern del Partit Popular fa uns pressupostos asocials que discriminen a tot el nostre país, i també a Castelló". Mentrestant, Sorlí ha recordat el suport de Ciutadans al partit del govern, "ja s'està fent habitual que siga la seua muleta per a aprovar totes aquelles mesures més antisocials i més antipopulars". I ha criticat que la formació d’Albert Rivera faça gala de la seua capacitat negociadora, ja que "sols arriba a acords amb el PP i no vol fer-ho amb altres partits".

A més, la diputada ha denunciat les "mentides" de les dues formacions. "Ens trobem una vegada més amb què totes aquelles inversions que han anat prometent aquest últim any, no estan plasmades als pressupostos de l'Estat", ha remarcat. En concret, ha incidit que el Ministre de Foment "va prometre una inversió de 43 milions d'euros per a la connexió entre Vinaròs i Castelló, metre que als PGE es pressuposten poc més de 8 milions d'euros per a totes les rodalia entre Vinaròs i Almenara".

Sorlí ha defensat que "aquesta és la tònica general dels PGE". "Ho hem vist també en el Pacte d'Estat, que prometia 120 milions d’euros per a lluitar contra la violència masclista, però que ara tampoc es contemplen als pressupostos", ha demandat. Per aquest motiu, la diputada ha conclòs que "tant Ciutadans com el Partit Popular no compleixen les seues promeses i estan enganyant a la població dient que inclouran o han inclòs diferents qüestions als pressupostos que després no apareixen".