Cs recrimina al bipartit que no haja impulsat la iniciativa aprovada 'Ciutat Prototip per a la Innovaci Tecnolgica'

Grup Ciudadanos-Castellón (C's)  Dimecres, 6 de Juny de 2018

·Zamora: "No fa falta ser un geni per comprovar que s'està perdent una de les propostes més potents de la legislatura"

Castelló, dimecres 6 de juny de 2018. L'edil de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de Castelló José Antonio Zamora ha recriminat al bipartit que "no haja impulsat la iniciativa proposada per Cs i aprovada en ple per a convertir a Castelló en 'Ciutat Prototip' per a la Innovació tecnològica". "Hauríem de liderar la innovació com a capital de província però el bipartit té l'eina per a aconseguir-ho guardada en la nevera i estem malgastant el nostre talent local, emprenedor i investigador, tant que l'alcaldessa es vana d'editar una revista amb aquest nom", ha destacat Zamora.

"No s'han impulsat premis per a projectes innovadors que generen un valor afegit per a la ciutat, com contemplava la iniciativa, ni s'ha donat la possibilitat de provar aquests projectes dissenyats per a millorar la ciutat en camps com el medi ambient, la qualitat de l'aire, la seguretat urbana, els problemes acústics, els serveis socials, etc. en un entorn real de Castelló", ha recordat el regidor, qui ha apuntat que "tampoc s'ha obert la possibilitat que l'Ajuntament puga adquirir les patents d'aquests projectes, malgrat que ha entrat en vigor la nova llei de contractes del sector públic, que beneficia i afavoreix l'impuls d'aquesta proposició".

"La iniciativa aprovada en ple, tenia també com un dels objectius, promoure una Maker Faire en la ciutat, i tampoc s'han donat passos en aquest sentit malgrat que aquestes fires, així com les FabLabs, generen l'entusiasme i interès dels adolescents i joves en la formació tecnològica", ha destacat l'edil. "No fa falta ser un geni per a comprovar que s'està perdent una de les propostes més potents de la legislatura i veure que Castelló està embossada en matèria d'Innovació mentre altres ciutats ens avancen ràpidament", ha conclòs Zamora.


Pots seguir tota l'activitat de C's en Ciutadans Castelló