Carrasco: "Aquests tres anys sn una pgina en blanc per a la nostra ciutat. On s el canvi que tant prometien? "

Grup Popular  Dimarts, 12 de Juny de 2018 El Grup Municipal Popular ha fet balanç de legislatura, després de tres anys, to este temps ha estat una pàgina en blanc per a Castelló. Els populars han posat l'accent en l'opacitat, els incompliments i l'enfrontament, tant intern (entre PSOE, Compromís i Castelló en Moviment-Podem), com social per la crispació i malestar que ells mateixos han generat. Sense oblidar les denúncies i querelles a 5 regidors del govern, entre les quals està la vicealcaldessa de la ciutat.

La portaveu popular, Begoña Carrasco, retreu al govern de PSOE i Compromís que en tres anys no han sigut capaços de complir amb les seues expectatives. "No tenen un projecte de ciutat pensat en l'interès general perquè no governen per a tots. El seu sectarisme els porta a contentar només als seus ".

També s'evidencia la seua falta de transparència, "estem davant d'un fals Ajuntament de vidre, no publiquen els viatges al web municipal, no es coneixen ni els costos ni l'impacte que han tingut en la nostra ciutat".

"La seua opacitat ens he obligat a denunciar, en diverses ocasions, davant el Síndic de Greuges, per negar informació i fins i tot hem hagut d'acudir al contenciós administratiu per este motiu. No només les seues crítiques a l'anterior govern se'ls han girat en contra, sinó els seus anuncis quan van accedir a l'alcaldia. L'alcaldessa va prometre reunir-se cada dijous amb els ciutadans, el seu despatx segueix tancat a la ciutadania ".

"L'alcaldessa també va dir que no faria servir cotxes oficials perquè el seu transport serien les seues sabates i ha contractat més vehicles oficials. Va dir que es reduirien les despeses en assessors i hui arriba als 765.000 euros el cost del personal de confiança i al 1.210.000 euros la despesa en publicitat i autobombo ".

incompliments
Carrasco ha posat de manifest que de 475 accions que van prometre en el pacte de governabilitat -que l'any passat ja va demostrar ser el Pacte del Frau i no del Grau, pel frau que ha resultat ser-, només hi ha executades 167 propostes, poc més del 30%. "Al voltant del 75%, tres quartes parts del promès segueix dormint el somni dels justos. Encara que feta la llei, feta la trampa, ja que entre les accions "fetes" el govern inclou: la creació d'una comissió d'assessorament contra els desnonaments, quan no ha funcionat el Protocol anti desnonaments -i així ho va reconèixer el govern-, ni l'Oficina de l'Habitatge ".

"Donen per feta la creació d'una APP de seguretat publica quan, paradoxalment, hi ha un barri sencer, el Raval de Sant Felix, sotmès a l'incivisme d'uns quants mentre el govern mira cap a un altre costat; donen per feta l'organització de mercats de barri quan està a punt de tancar el Mercat del Dilluns i el Mercat de Sant Pere del Grau està tancat i sense projecte per reobrir-lo".

"Presumeixen de participació ciutadana quan cada vegada posen més traves burocràtiques a les associacions veïnals per forçar la seua desaparició".

"Els Pressupostos Participatius són cada vegada més hermètics i un fracàs. L'any passat van deixar d'invertir 1 milió d'euros. Només van concloure 4 projectes dels 13, a més de tenir pendents del 2016 ".

 "Van prometre baixar els impostos i, no obstant això, la pressió fiscal -que és el que recapta directament l'Ajuntament a veí-, ha passat de 719.40 euros el 2016 a 731.87 euros el 2017, i des de 2014 ha augmentat en 65 euros. Van prometre acabar amb el que ells anomenaven factures al calaix o factures irregulars i des 2016 PSOE i Compromís acumulen 1.185 factures per valor de més de 18.660.000 euros ".

"Segueixen sent tot promeses: la reforma de l'Edifici de la plaça Borrull; la nova Residència de Gent Gran; el Centre de Salut Raval Universitari (pressupostat com Consultori auxilar, la rehabilitació de l'Asil; les retallades en Sanitat, el Col·legi Vicent Marzá; habitatges socials de Sant Llorenç; l'aprovació del PGOU; l'ordenança de solars; l'ordenança de autocaravanes, el desenvolupament del Pla Estratègic de Turisme ... ".

Enfrontament social
Lluny d'atendre les prioritats dels veïns, el govern de PSOE i Compromís s'ha dedicat a crear polèmiques estèrils que han acabat enfrontant als castellonencs. "Ho van fer en canviar creus per llunes al geolocalitzador del web municipal; en vetar l'himne regional en el Dia de la Comunitat donant-li protagonisme a la Muixaranga i a l'exhibició d'estelades; en voler llevar la Creu del Ribalta o amb l'aprovació, sense consens ni consulta ciutadana, de l'eliminació del bilingüisme en el topònim ".

"Cada vegada és més evident la divisió interna entre els signants del pacte de govern. Aquest govern bicèfal no governa per a tots. És un govern que no escolta a la ciutadania, és el govern del sectarisme i de la imposició ".

Finalment, la portaveu popular ha volgut posar en valor la feina feta des de l'oposició fiscalitzant la gestió municipal i aportant propostes que sumen, fruit de l'escolta veïnal.

Un total de 1.214 iniciatives, a través de preguntes en Comissions (1.030); iniciatives plenàries (mocions: 64 i Declaracions Institucionals: 72) com abordar deficiències al barri de Maestría; els talls de llum Perpetu Socors; reivindicar la finestreta única en Festes; incrementar la dotació del Pla d'Accessibilitat; no sacrificar un vial pel carril bici al Grup Lourdes o reivindicar les necessitats de marjaleria ".