Cs denuncia el caos i l'alt nombre de morts i sacrificis en la gossera municipal de Castell

Grup Ciudadanos-Castellón (C's)  Dijous, 5 de Juliol de 2018

•Paduraru reclama "el Sacrifici Zero en Castelló per no comdemnar a mort a animals, l'únic delicte dels quals ha sigut ser víctima d'abandó"

Castelló, dimecres 4 de juliol de 2018. El regidor de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de Castelló Manuel Paduraru ha denunciat "el caos i alt nombre de morts i sacrificis en la gossera municipal de Castelló, on més del 20% dels gossos arreplegats no sobreviuen" i en aquest sentit, ha remarcat "l'elevada xifra de gossos morts, 33 en 2017, que se sumen als sacrificats, 109". "En 2017 un total de 142 gossos abandonats no van aconseguir eixir de la gossera municipal vius", ha lamentat Paduraru i ha insistit en "la necessitat d'implantar la moció impulsada per Ciutadans i aconseguir el Sacrifici Zero a Castelló per a no condemnar a mort als animals l'únic delicte dels quals ha sigut ser víctimes de l'abandó i el maltractament".

Així mateix, l'el edil ha explicat que "sembla que no existeix un control dels gossos en el Servei de Recollida d'Animals de l'Ajuntament de Castelló perquè, després de demanar informació numèrica, el bipartit contesta amb xifres que no quadren ja que han arreplegat suposadament a 603 gossos però, no obstant açò, sumant els donats, retornats, adoptats, morts i sacrificats, sumen un total de 678", ha explicat l'edil, qui ha indicat que "davant aquest descontrol de nombres tenim seriosos dubtes sobre les dades facilitades pel Govern i la bona gestió d'aquest servei municipal".

Així doncs, Paduraru ha anunciat que "després de reclamar informació del nombre de sancions interposades i cobrades en relació a la tinença i cura dels gossos, des de Ciutadans proposem al bipartit que la mateixa quantitat recaptada ho sumeix als pressupostos per a garantir el benestar i supervivència d'aquests animals". L'edil, que ha recordat que "la sanció mínima per maltractament i abandó és de 6.000 euros", ha reclamat que "el bipartit faça complir la llei i actue enfront d'aquests casos".

Pots seguir tota l'activitat de C's en Ciutadans Castelló