Cs denuncia que el 70% dels alumnes castellonencs d'Infantil en centres pblics no poden estudiar ni una hora en castell

Grup Ciudadanos-Castellón (C's)  Dimarts, 3 de Juliol de 2018

• Gabarda: "Als pares dels xiquets de tres anys no els han donat l'opció a triar, se'ls ha imposat el 100% en valencià"

Castelló, dimarts 3 de juny de 2018. La portaveu de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de Castelló, Cristina Gabarda, ha denunciat que "el 70 per cent dels alumnes castellonencs d'Educació Infantil no podran estudiar ni una hora en castellà en els centres públics". "25 dels 36 col·legis públics, segons les dades de la Conselleria, han implantat per al pròxim curs el programa experimental", ha informat Gabarda, qui ha explicat que "des de Cs li demanem al bipartit que indicara el percentatge de llengua vehicular d'aquest programa i el bipartit va remetre a les jornades de portes obertes dels centres, on els directors van confessar que el programa experimental en Educació Infantil suposava donar absolutament totes les classes en valencià".

"Compromís amb el beneplàcit del PSPV està realitzant una immersió i imposició lingüística encoberta, camuflant com a experimental i, per tant, extraordinari, un programa que veta el castellà i anglès per als alumnes de 3 a 6 anys quan la veritat és que si el 70 per cent dels col·legis implanten aqueix model, aquest deixa de ser experimental i pansa a ser el model oficial", ha remarcat la portaveu i ha reiterat "la gravetat que set de cada deu xiquets de tres anys no vagen a estudiar ni castellà ni anglès en les aules durant les seues tres primers cursos escolars, en contra del que marca la Constitució".

"Als pares dels xiquets que s'incorporen per primera vegada als col·legis, no els han donat l'opció de triar, directament se'ls ha imposat el 100 per cent de l'educació dels seus fills en valencià", ha denunciat Gabarda. En aquest sentit, l'edil ha assegurat que "aquesta decisió camina en contra de l'Educació Pública perquè la demanda de col·legis concertats i privats es basa en gran part en la llibertat d'elecció dels pares, un dret que el bipartit de Castelló i València estan intentant dilapidar". Finalment, la regidora ha recordat que "en Ciutadans, vam seguir esperant les actes dels consells escolars i claustre de professors on es va debatre i va aprovar el projecte lingüístic de cada centre, que demanem el passat mes d'abril, per a comprovar que el procés s'ajusta a la legalitat".

Pots seguir tota l'activitat de C's en Ciutadans Castelló