Cs demana que Castell s'unisca a la Xarxa de Ciutats creatives de la UNESCO

Grup Ciudadanos-Castellón (C's)  Diumenge, 8 de Juliol de 2018

·Zamora: "Les ciutats membres són centres d'excel·lència creativa que reforcen les capacitats a nivell local i recolzen a altres ciutats en desenvolupament"

Castelló, diumenge 8 de juliol de 2018. El regidor de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de Castelló José Antonio Zamora ha anunciat que "Cs ha presentat una moció perquè Castelló s'unisca a la Xarxa de Ciutats creatives de la UNESCO i per a açò, impulse els tràmits i documentació necessària per a formalitzar la candidatura en 2019". "Formar part d'aquesta xarxa estimula el desenvolupament econòmic amb la implantació d'indústries creatives i l'adopció de plantejaments moderns per a la regeneració urbana", ha explicat Zamora, qui ha indicat que "un dels beneficis per a les ciutats membres és jugar un rol continu com a centres d'excel·lència creativa i, d'aquesta manera, reforçar les capacitats a nivell local, fer de la creativitat un element essencial del desenvolupament econòmic i social sostenible, promoure la diversitat dels productes culturals en el mercat nacional i internacional i consolidar el valor cultural municipal". "A més, adherir-se a aquest projecte comporta recolzar a altres ciutats, especialment a les pertanyents a països en desenvolupament, a conrear la seua pròpia economia creativa", ha afegit el regidor.

"Les ciutats triades en la xarxa poden, per tant, compartir experiències i crear noves oportunitats per a si mateixes, com amb el turisme creatiu, i per a altres ciutats en el marc de la plataforma internacional, com indica el propi Ministeri d'Exterior", ha destacat l'edil i, en aquest sentit, ha remarcat que "180 ciutats, de 72 països diferents ja formen part d'aquesta Xarxa creada en 2004 i treballen juntes cap a aqueix objectiu comú". "Formar part d'aquesta Xarxa de Ciutats Creatives pot suposar, per tant, una bona oportunitat per a posicionar a Castelló com a referent cultural i seguir enfortint aquest sector castellonenc", ha conclòs l'edil.

Pots seguir tota l'activitat de C's en Ciutadans Castelló