Cs reclama que s'engegue el Pla d'Autoprotecci d'Urbanitzacions de Muntanya aprovat al gener i primordial a l'estiu

Grup Ciudadanos-Castellón (C's)  Divendres, 10 de Agost de 2018

·Gabarda demana que "els veïns de l'àrea periurbana coneguen els protocols bàsics d'evacuació i protecció i realitzen simulacres"

Castelló, divendres 10 d'agost de 2018. La portaveu de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de Castelló, Cristina Gabarda, ha demanat una vegada més que "s'engegue el Pla d'Autoprotecció per a les urbanitzacions de muntanya que va impulsar Ciutadans, va aconseguir el suport unànime del ple al gener i és primordial en els mesos estivals". "Un estiu més, manquem d'un pla altament necessari en els mesos d'altes temperatures quan el risc d'incendis és molt elevat", ha lamentat la portaveu, qui ha recordat que "el nostre Consistori encara no té tampoc el Pla Especial enfront del risc d'incendis forestals, una normativa que portem exigint mesos des de Ciutadans". "Manques imprudents que cal solucionar de forma urgent una vegada aprovat el Pla Territorial Municipal d'Emergències (Platemcas)", ha remarcat Gabarda.

Tal com ha explicat la portaveu, "aquests plans, que s'han d'incloure en el Platemcas, i en el Pla Local d'Emergències per Incendis Forestals, arrepleguen els riscos i la seua ubicació; els recursos com a basses d'aprovisionament, megafonia per a avisos o vies d'evacuació; a més d'Infraestructures de suport extern com a zona d'aterratge d'helicòpters, punts d'acolliment o confinament més pròxims". "Els plans d'autoprotecció d'urbanitzacions de muntanya determinen també protocols bàsics, que s'han de fer arribar a cadascun dels veïns d'aquestes urbanitzacions situades en l'àrea periurbana, que tenen també que realitzar simulacres i tenir senyalitzada en tota la zona les vies d'evacuació", ha conclòs Gabarda, no sense abans afegir que "des de Cs seguirem exigint que el bipartit engegue immediatament tots els plans d'emergència necessaris i obligatoris".

Pots seguir tota l'activitat de C's en Ciutadans Castelló